Απαλλαγή από τις εισφορές στον ΕΦΚΑ για κατοίκους άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.

epidosis logo

Απαλλαγή από τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

Σε μια περίοδο που οι εισφορές στον ΕΦΚΑ αυξάνονται δραματικά, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ευνοεί ιδιαίτερα τους Έλληνες επιχειρηματίες που δηλώνουν μόνιμη-φορολογική κατοικία στη Βουλγαρία, οι οποίοι δύνανται να αποδίδουν εργοδοτικές εισφορές ΜΟΝΟ στον αντίστοιχο Ασφαλιστικό Φορέα της Βουλγαρίας.

Ο σχετικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός προβλέπει σαφώς ότι κάτοικος εξωτερικού που έχει την κατοικία του σε χώρα εντός ΕΕ και που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, δύναται να τύχει απαλλαγής από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισφορές στον ΕΦΚΑ, με το νέο σύστημα, ξεκινούν από τα 176€/μήνα και αγγίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ενώ στη Βουλγαρία είναι μόλις 60€/μήνα.

Προγραμματίστε σήμερα μία συνάντηση με τους εξειδικευμένους Συμβούλους της Epidosis και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Νομοθεσία για τη δική σας επαγγελματική δραστηριότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.
Privacy Preferences
Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκευτούν πληροφορίες από τον περιηγητή σας για διάφορες υπηρεσίες, συνήθως υπό τη μορφή Cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Παρακαλούμε έχετε υπόψιν σας ότι ο αποκλεισμός κάποιοων coookies μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.