Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Q&A: 5 Απαντήσεις για την Ίδρυση / Επέκταση Εταιρείας στην Κύπρο | Case of Cyprus

1. Ποια είναι η κατάλληλη τοποθεσία για τον επιχειρηματία;

Στις σύγχρονες χρηματοοικονομικές εξελίξεις οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς νέες ευκαιρίες και δυνατότητες, η επιλογή της σωστής τοποθεσίας για την ίδρυση ή επέκταση μίας επιχείρησης, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Και εδώ έρχεται στο προσκήνιο η Κύπρος.

2. Γιατί κάποιος να επιλέξει την Κύπρο για την Ίδρυση της εταιρείας του; Ποια πλεονεκτήματα του δίνει αυτή η εξωστρέφεια;

Στην Κύπρο πετυχαίνουμε να δραστηριοποιηθούμε σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στο οποίο ο εταιρικός φόρος είναι 12,5%, ο φόρος διανομής μερίσματος να είναι μηδενικός, καθώς επίσης υπάρχουν εξαιρετικά μειωμένες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των εργαζομένων που αγγίζουν το 25%. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε  την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου στους  Φορολογικούς Κατοίκους Εξωτερικού, καθώς επίσης και την φορολόγηση του παγκόσμιου εισοδήματος.

3. Μπορείτε να αναφερθείτε σε ένα παράδειγμα (case solution) ενός πελάτη σας;

Ο κύριος Μανώλης επιχείρησε να ιδρύσει μία εταιρεία στην Κύπρο με σκοπό να δρομολογήσει την υποστήριξη ως Web Developer σε ένα μεγάλο Project στην Αμερική. Με την ανάληψη της Λογιστικής υποστήριξης της εταιρείας του, καταφέραμε να κάνουμε εφαρμογή των διατάξεων και  Εξατομικευμένο Φοροσχεδιασμό για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και να αποφύγει 28.000€ ως έξτρα φορολογική επιβάρυνση και πρόστιμα

4. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξει κάποιος κατά την Ίδρυση Εταιρείας στο Εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Κύπρο;

Σημαντικό είναι να εναρμονίζεται η εταιρεία με την κείμενη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία. Αυτό επιτυγχάνεται με  ορισμένες δαπάνες που ενισχύουν την υπόσταση της εταιρείας. Τέτοιες δαπάνες θεωρούνται απαραίτητες υπηρεσίες για τη Φυσική Έδρα της Εταιρείας σας, όπως ενοικίαση επαγγελματικής έδρας γραφείου, λογαριασμών κοινής ωφέλειας, δημιουργία ιστοσελίδας της κυπριακής εταιρείας, ενδεχομένως εταιρική ταυτότητα, καταχώρηση σε εταιρικούς καταλόγους στην Κύπρο κ.α. Εργαλεία δουλειάς τα οποία τεκμηριώνουν την επιχείρησή σας ως προς τον φορολογικό μηχανισμό.

5. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται, μετά την σύσταση εταιρείας στην Κύπρο;

Αμέσως μετά την σύσταση της εταιρείας, πραγματοποιούμε ένα φορολογικό σεμινάριο στον επιχειρηματία προσαρμόζοντας τις Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις στο κράτος της Κύπρου στην δραστηριότητά του και στο σκοπό που θέλει να πετύχει. Το φορολογικό σεμινάριο επαναλαμβάνεται κάθε έτος και εμβόλιμα, εφόσον υπάρχουν αλλαγές και τροποποιήσεις.

Προχωράμε σε ανάλυση του συγκριτικού πίνακα που απεικονίζει τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, καταλήγοντας στο καθαρό εισόδημα του επιχειρηματία.

Γιατί Epidosis?

Μεγάλη εμπειρία απο το 1986

Διαθέτουμε την απαραίτητη εμπειρία για να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε την επιχειρηματική σας ιδέα.

Υπηρεσίες 360°

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, απο την ίδρυση εταιρείας μέχρι και τη νομική εκπροσώπησή της.

Εξατομικευμένος Φοροσχεδιασμός

Φοροσχεδιάζουμε εξατομικευμένα πάνω στις δικές σας ανάγκες για να πετύχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Μεγάλη Εξειδίκευση

Η σημαντική εμπειρία μας στην ίδρυση εταιρείας στο εξωτερικό αποτελεί το διαβατήριο ώστε το νέο σας εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.