Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Τεχνητή νοημοσύνη: Πανάκεια ή αντίπαλος για το Επιχειρείν;

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης εισβάλλουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωρά με ραγδαίο ρυθμό, αλλάζοντας το επιχειρείν.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, το δίπολο είναι: η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα της εργασίας ή θα αμφισβητήσει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας οικονομολόγων και λογιστών;

 

Καθώς οι επιχειρήσεις διερευνούν πώς να χρησιμοποιούν καλύτερα τα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, η αξία των ανθρωπίνων πόρων στον χώρο εργασίας όλο και οδηγείται υπό καθεστώς αμφισβήτησης. Πώς λοιπόν μπορεί ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τη διορατικότητα και της τεχνητής νοημοσύνης;

 

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τα όρια της.

Όταν πρόκειται για έμφυτες ανθρωποκεντρικές ικανότητες, όπως η ηγεσία, και οι επικοινωνιακές δεξιότητες, ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι ασύγκριτος σε σχέση με την αυτοματοποίηση. Εξάλλου πίσω από κάθε ρομπότ θα βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος.

Αύξηση των Επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη έφερε το ChatGPT

  • Μία στις δύο επιχειρήσεις (45%) αναφέρει ότι η δημοσιότητα του ChatGPT τις έχει ενθαρρύνει να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη.
  • Στο παρόν, το 70% των οργανισμών βρίσκονται σε φάση εξερεύνησης της Γεννητικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI). Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της Gartner, παγκοσμίως, το 70% των εταιρειών βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση διερεύνησης της Generative AI, ενώ το 19% έχει ήδη μεταβεί σε πιλοτική ή παραγωγική λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να επικοινωνούμε, να παρατηρούμε, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να λαμβάνουμε αποφάσεις. Αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι δυνατόν να προγραμματιστούν σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

 

Ενώ η τεχνολογία μπορεί να είναι εξαιρετική για τη δημιουργία πληροφοριών, όπως τη συλλογή δεδομένων και την παραγωγή αναφορών, η υπερβολική εξάρτηση από αυτήν μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητά μας, να αμβλύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και ακόμη να οδηγήσει σε απομόνωση από τους συναδέλφους μας.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

ΕΝΕΡΓΕΙΑ // ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ // ΝΕΤ ΜΕΤΕRΙΝG

Γιατί να επιλέξετε την Ηλιακή Ενέργεια; ✓ Δραστική Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας ✓ Αυτονομία Ηλεκτροδότησης ✓ Χαμηλό Κόστος Επένδυσης ✓ Αύξηση Αξίας Ακινήτου ✓ Σεβασμός

Accounting

Nομικές Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας.   Με εξειδικευμένη