Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Η σημασία της φορολογίας σήμερα

Όταν τα εισοδήματα προέρχονται από διάφορες πηγές και φορολογούνται με ανισότητα, προκαλούνται παραμορφώσεις στην οικονομία.

Οι πόροι δεν κατευθύνονται στις πιο παραγωγικές δραστηριότητες, αλλά σε εκείνες που δημιουργούνται τεχνητά ευκαιρίες. Στη χώρα μας, υπήρξε διακριτική μεταχείριση για δεκαετίες μεταξύ μισθωτών και ανεξάρτητων εργαζομένων. Αυτό συμβαίνει όχι λόγω ευνοϊκότερων φορολογικών όρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά επειδή είναι ευκολότερο να αποκρύπτεται η δραστηριότητά τους.

Η ανισότητα αυτή στη μεταχείριση από το κράτος οδηγεί σε υψηλότερη συμμετοχή της αυτοαπασχόλησης στην ελληνική οικονομία σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η δομή επηρεάζει αρνητικά τα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητα, καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο.

 

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή επικεντρώνονται στην επιβολή ελάχιστης φορολογίας με αντικειμενικά κριτήρια εισοδήματος. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές δικαιολογημένες ανησυχίες σχετικά με τη δικαιοσύνη και τις παρενέργειες.

Καθώς η εφαρμογή του μέτρου προχωρά, είναι σημαντικό να αποφεύγονται κίνητρα για αποχώρηση από την αγορά εργασίας και να αντιμετωπίζονται δίκαια και εξισορροπημένα οι διαφορετικές ομάδες επαγγελματιών. Το πλέγμα απλών και συστηματικών κανόνων είναι αναγκαίο για να μειωθεί η φοροδιαφυγή συνολικά στην οικονομία και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη.

 

Στο σύνολο, πρέπει να υπάρξει συνεκτική προσέγγιση με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ωφελεί την οικονομία, μειώνοντας το γκρίζο μέρος και ενθαρρύνοντας την οργανωμένη, παραγωγική και διαφανή εργασία.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

ΕΝΕΡΓΕΙΑ // ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ // ΝΕΤ ΜΕΤΕRΙΝG

Γιατί να επιλέξετε την Ηλιακή Ενέργεια; ✓ Δραστική Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας ✓ Αυτονομία Ηλεκτροδότησης ✓ Χαμηλό Κόστος Επένδυσης ✓ Αύξηση Αξίας Ακινήτου ✓ Σεβασμός

Accounting

Nομικές Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας.   Με εξειδικευμένη