Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Υγιές εργασιακό περιβάλλον: γιατί είναι σημαντικότερο από ποτέ

Το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε έχει κρίσιμη σημασία για την υγεία και την ευεξία μας. Όλο και περισσότερο, οι οργανισμοί και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν ότι το δημιουργικό και υγιές περιβάλλον εργασίας είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων τους. Μελέτες δείχνουν σαφώς τη σχέση μεταξύ του περιβάλλοντος εργασίας και της απόδοσης, της δημιουργικότητας και της φυσικής και ψυχολογικής ευεξίας των εργαζομένων.

Προσέλκυση και διατήρηση

Ένας υγιής χώρος εργασίας μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση και την διατήρηση ταλαντούχων υπαλλήλων που τους ενδιαφέρει την υγεία και την ευημερία τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική φήμη για την εταιρεία και σε ένα πιο πιστό και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό.

Νομική συμμόρφωση

Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων τους, οι εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους νόμους και να αποφύγουν νομικές και οικονομικές συνέπειες.

Ευημερία των εργαζομένων

Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον προάγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ευεξία, η οποία οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους και πιο παραγωγικούς εργαζόμενους. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται υποστήριξη, αυξάνεται η σύνδεση και η αφοσίωσή τους.

Μειωμένες απουσίες

Όταν ένας χώρος εργασίας είναι υγιής, μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας και τραυματισμού, οδηγώντας σε λιγότερες ημέρες ασθενείας και απουσίες. Αυτό ωφελεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και την εταιρεία, καθώς ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο της χαμένης παραγωγικότητας και το κόστος πρόσληψης προσωρινών αντικαταστατών.

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα 2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού