Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Tο φαινόμενο e-bike: Τι καινοτομίες προσφέρει και ποιο το αντίκτυπό του στον επιχειρηματικό κόσμο;

Μία μικρή πόλη της Βαυαρίας στην Γερμανία, το Σβάινφουρτ, αποτελεί ευρωπαϊκό παράδειγμα προς μίμηση, καθώς δείχνει πώς μία νέα τάση που εμπεριέχει το στοιχείο της καινοτομίας, δύναται να συμβάλει στην άμεση και δραστική ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, γνωστά και ως e-bikes, τα οποία βάσει πρόσφατων στοιχείων, αποτελούν έναν ταχέως αναπτυσσόμενο βιομηχανικό κλάδο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φαίνεται πως η συγκεκριμένη αγορά, έχει προοπτικές να τριπλασιάσει το μέγεθός της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η συνεχής βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας που προσφέρει ένα τέτοιο ποδήλατο, σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς εντός των πόλεων, το καθιστούν ολοένα και περισσότερο δημοφιλές στις μέρες μας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι με αριθμό άνω των 70 χιλιάδων εργαζομένων, η ποδηλατική βιομηχανία αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες πράσινες βιομηχανίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Μορένο Φιοραβάντι από την Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ποδηλάτων, «Η καινοτομία και η συνεργασία με επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου σε μια ένωση» αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας για έναν ευρωπαίο επιχειρηματία, ο οποίος επιθυμεί να επωφεληθεί της ραγδαίας αυτής εξάπλωσης του ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Στην κατασκευή των συγκεκριμένων ποδηλάτων, παρατηρείται ακόμα και η έντονη ανάμειξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τα τελευταία χρόνια, οι οποίες, με ισχυρό το καινοτομικό στοιχείο όσον αφορά τον σχεδιασμό και την τεχνολογία, εξειδικεύονται σε συγκεκριμένου τύπου μηχανοκίνητα ποδήλατα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απ την πλευρά της συνέβαλε και η ίδια στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας, παρέχοντας βοήθεια στους κατασκευαστές ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κόστος και να παράγουν ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλής ποιότητας και καινοτομίας, αλλά και ιδιαιτέρως ασφαλή.

Ενδεικτικοί για το μέγεθος της ανάπτυξης του κλάδου είναι οι αριθμοί που αναφέρονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Σύμφωνα με την Σουζάνα Πουάλε, ιδιοκτήτρια της οικογενειακής επιχείρησης “Winora Group”, «Το 2010 προσλάβαμε 180 ανθρώπους και κατασκευάζαμε 120.000 ποδήλατα τον χρόνο. Σήμερα απασχολούμε 320 άτομα και κατασκευάζουμε 250.000 ποδήλατα τον χρόνο. Δημιουργήσαμε πολλές θέσεις εργασίας εδώ, στην Γερμανία. (…) Ο σκοπός είναι να δημιουργήσεις αυστηρά στάνταρ ώστε πρώτα από όλα να έχουμε τους αναβάτες μας ασφαλείς πάνω στα ποδήλατα και φυσικά για να αποφύγουμε να έρθουν στην ευρωπαϊκή αγορά φτηνές απομιμήσεις».

Η EpidosisBG σας προτρέπει και δύναται να σας υποστηρίξει σε κάθε σας επιχειρηματικό εγχείρημα στο δελεαστικό περιβάλλον της Βουλγαρίας. Επενδύστε και επωφεληθείτε από το ευνοϊκό οικονομικό καθεστώς της χώρας καθώς και από τα πολύ χαμηλά κόστη της, αναφορικά με φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Σύντομα αναμένεται η έναρξη επιδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο προβλέπει επιδότηση έως και 75% για την δημιουργία νεοσύστατης μεταποιητικής επιχείρησης στην Βουλγαρία. Το ποσό της συγκεκριμένης επιδότησης δύναται να φτάσει τις 300.000 ευρώ.

Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνετε πραγματικότητα το όραμά σας για μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση στον μεταποιητικό τομέα της επιλογής σας!

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: