Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ρύθμιση Φορολογικής Σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου: Κατανόηση της Διπλής Φορολόγησης

Η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει ξεκάθαρες φορολογικές διευκρινίσεις για συντάξεις, μισθωτές υπηρεσίες, μερίσματα, τόκους και δικαιώματα. Καθορίζονται ανώτερα όρια παρακράτησης φόρου και προβλέπονται απαλλαγές, βοηθώντας τους φορολογούμενους στην αποφυγή διπλής φορολόγησης. Επιπλέον, το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από τις αγγλικές φορολογικές αρχές διευκολύνει την τεκμηρίωση της φορολογικής κατάστασης.

Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τη φορολογική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και πώς επηρεάζει τις διεθνείς σας επιχειρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας. Οι ειδικοί μας είναι εδώ για να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια στον περίπλοκο κόσμο της διεθνούς φορολογίας.

Αυτό το άρθρο παρέχει μια συνοπτική επισκόπηση της φορολογικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, με βάση τη συνθήκη για την αποφυγή διπλής φορολόγησης που ισχύει από το 1953.

 

Περιγράφει πώς ρυθμίζονται φορολογικά τα μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα και άλλες πληρωμές μεταξύ των δύο χωρών, παρέχοντας επίσης πληροφορίες για τα ανώτατα όρια φόρου που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες εσόδων. Αναφέρεται επίσης στη διαδικασία τεκμηρίωσης της φορολογικής κατοικίας με έκδοση ειδικού πιστοποιητικού από τις αγγλικές φορολογικές αρχές.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το πώς αυτή η συνθήκη μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα 2106810690, στην Θεσσαλονίκη 2310477725 όπως και στη Λάρισα 2410501426 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Newsletter

Υπ. Εσωτερικών: Ειδικές άδειες στο Δημόσιο για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/255/οικ.9685/2024, με τίτλο: «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης κανονικών αδειών ενόψει των Ευρωεκλογών –Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».   Με