Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Οι επενδύσεις στη Βουλγαρία αυξήθηκαν σημαντικά κατά το 2015

Η καθαρή αξία των επενδύσεων στη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 37,5% κατά τα πρώτα τρίμηνα του 2015, σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας προώθησης των επενδύσεων της χώρας.

Με τα στατιστικά στοιχεία των επενδύσεων να βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία, 1,37 δις ευρώ φαίνεται να απορροφήθηκαν από τη Βουλγαρία κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όπως ανέφερε ο κ. Yanev σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τόσο τις εγχώριες όσο και τις ξένες επενδύσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι αριθμοί δείχνουν ότι Βουλγαρία εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει τη φήμη της ως χώρα οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Ο κ. Yanev ανέφερε ακόμη, ότι η Ολλανδία εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων επενδυτών στη Βουλγαρία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την Ολλανδία για να διοχετεύουν μέσα από αυτήν επενδύσεις σε άλλες χώρες, λόγω της ευνοϊκής νομοθεσίας της.

Σύμφωνα με τα λόγια του, η μηχανική, η πληροφορική και το outsourcing, η χημική βιομηχανία, τα ηλεκτρονικά, οι λουτροθεραπείες και η γεωργία είναι οι τομείς που θεωρούνται ελκυστικότεροι για τους επενδυτές.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι