Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Νέες Αμερικανικές εταιρείες πρόκειται να εισέλθουν σύντομα στην Βουλγαρική αγορά

Έπειτα από συνάντηση με επιχειρηματικούς αντιπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών την προηγούμενη Τετάρτη, ο Πρόεδρος Rosen Plevneliev ανέφερε πως νέες αμερικανικές εταιρείες πρόκειται σύντομα να εισέλθουν στην αγορά της Βουλγαρίας.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον κ. Plevneliev είναι μέλη του Επιχειρηματικού Συμβούλιο Διεθνούς Συνεννόησης (BCIU), το οποίο περικλείει επιχειρήσεις όπως οι Henry Schein, AIG, AES, Citigroup καθώς και εταιρείες που βρίσκονται μεταξύ των 500 μεγαλύτερων στον κόσμο.

Ο Πρόεδρος ανέφερε πως η Βουλγαρία κατέχει μία σοβαρή προοπτική και πως αποτελεί το κέντρο των πιο δυναμικών βιομηχανιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακόμη, ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε ότι συν τοις άλλοις, νέες αμερικανικές επενδύσεις βρίσκονταν υπό διαπραγμάτευση κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μία αμερικανική εταιρεία πρόκειται σύντομα να ανοίξει στη χώρα νέο γραφείο, απασχολώντας περισσότερους από 100 προγραμματιστές, ενώ μία άλλη δεσμεύτηκε να διπλασιάσει των αριθμό των προγραμματιστών που ήδη απασχολεί στην Βουλγαρία από 500 σε 1000.

Ο κ. Plevneliev προσέθεσε ακόμη, ότι και μια φαρμακευτική εταιρεία της Αμερικής έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Βουλγαρία, ακόμη και αγοράζοντας μια ήδη υπάρχουσα εταιρεία εκεί. Εστίασε επίσης στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) , στην βιομηχανία λογισμικού, στο outsourcing, στην κατασκευή αυτοκινητιστικών εξαρτημάτων καθώς και στην παραγωγή τροφίμων, ως τομείς που αντιπροσωπεύουν πολύ δυναμικές πτυχές της Βουλγαρικής οικονομίας.

Ο Plevneliev προσδιόρισε την Βουλγαρία ως ένα περιφερειακό κέντρο για τις ΤΠΕ, ως την πιο ανεπτυγμένη χώρα όσον αφορά την βιομηχανία λογισμικού και ως την μόνη Ευρωπαϊκή χώρα ανάμεσα στους κορυφαίους 10 outsourcing προορισμούς. Κατά την άποψή του, η Βουλγαρία επωφελείται λόγω της ειρηνικής της πολιτικής, της ανοχής της και της πειθαρχίας, ενώ πρόκειται για ένα παράδειγμα άκρως επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Ανέφερε τέλος, πως οι ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία αντηχούν και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σύντομα αυτές να οδηγήσουν σε εμφάνιση νέων οικονομικών ευκαιριών, επισημαίνοντας ότι πλέον είναι καιρός για τους Βούλγαρους να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της χώρας τους.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι