Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Μονιμοποίηση Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ και Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης: Τι Πρέπει να Ξέρετε

Στις πρόσφατες ανακοινώσεις περιλαμβάνονται δύο σημαντικά μέτρα: η μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η εφαρμογή της προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων.

 

Μειωμένοι Συντελεστές ΦΠΑ

Από 1/7/2024, ο μειωμένος ΦΠΑ στα ταξί (13%) και στην παράδοση καφέ (take away & delivery) θα μονιμοποιηθεί, με εκτιμώμενο κόστος 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης

Η προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης 33% θα εφαρμοστεί στα πλεονάζοντα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2023. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Η παρακολούθηση και κατανόηση αυτών των αλλαγών είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας. Επικοινωνήστε για το θέμα αυτό με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της EPIDOSIS για να εξασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας είναι πλήρως προετοιμασμένη.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι