Σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία: Επιλέξτε αξιόπιστο συνεργάτη για να μην πηγαίνετε στα τυφλά

EpidosisWBG

Σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία

Εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν χρειάστηκε (μέχρι τις 30/9) να παρουσιάσουν στις Βουλγαρικές Αρχές τα ταμειακά διαθέσιμα, που εμφάνιζε η εταιρεία τους. Τα ταμειακά διαθέσιμα έπρεπε να βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή στα γραφεία της εταιρείας, όμως πολλοί επαγγελματίες δεν ήταν ενημερωμένοι και βρέθηκαν ανέτοιμοι για τον έλεγχο.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται τέτοια φαινόμενα. Πολλές φορές οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι λειτουργούν σε πλαίσιο απόλυτης νομιμότητας και τελικά βρίσκονται φορολογικά εκτεθειμένοι.

Καθοριστικό ρόλο για τη νομιμότητα και την ασφάλεια της όλης διαδικασίας έχει ο συνεργάτης που θα υλοποιήσει τη σύσταση και θα παρακολουθεί τη λειτουργία της εταιρείας στη Βουλγαρία.
Είναι σημαντικό, κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να επωφεληθεί από το «φορολογικό παράδεισο» της Βουλγαρίας να επιλέξει έναν αξιόπιστο συνεργάτη για να υλοποιήσει το σχέδιο του.

Σημεία κλειδιά για την ασφαλέστερη επιλογή συνεργάτη:

  1. Επιλογή οργανωμένης εταιρείας και όχι μεμονωμένου Συμβούλου. Είναι δεδομένο ότι η σύσταση εταιρείας σε οποιαδήποτε χώρα απαιτεί τη σύμπραξη περισσότερων από μία επαγγελματικών ειδικοτήτων (λογιστή, νομικό κλπ).
  2. Ένας αξιόπιστος συνεργάτης διαθέτει πραγματικά γραφεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία. Είναι σημαντικό, εκτός από το σύνηθες γραφείο κοντά στα ελληνικά σύνορα, να διαθέτει εγκαταστάσεις και στην πρωτεύουσα Sofia. Εκεί βρίσκονται οι Κεντρικές Υπηρεσίες της χώρας ενώ συνδέεται αεροπορικά με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.
  3. Οι άνθρωποι της εταιρείας να μιλούν Ελληνικά, Βουλγαρικά και Αγγλικά! Έχει αποδειχθεί ότι η συνεννόηση σε σπασμένα Βουλγαρο-αγγλικά οδηγεί σε σημαντικά λάθη.
  4. Να έχουν αποδεδειγμένη γνώση της Βουλγαρικής, Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Φορολογικής Νομοθεσίας και του Εμπορικού Δικαίου. Αυτό διασφαλίζεται όταν συνεργάζονται λογιστές και νομικοί, Έλληνες και Βούλγαροι, ταυτόχρονα.
  5. Να έχουν εμπειρία στις Ελληνο-βουλγαρικές επιχειρηματικές δραστηριότητες ώστε να γνωρίζουν και να έχουν αντιμετωπίσει όλες τις παραμέτρους.
  6. Το σημαντικότερο είναι ο συνεργάτης να εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά! Αν κάτι δημιουργεί αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα του, συμβουλή μας είναι να το διερευνήσετε άμεσα και να λάβετε τα μέτρα σας!

Η ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι ασφαλής όταν γίνεται σωστά και στην εταιρεία Epidosis το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά, περισσότερο από 7 χρόνια. Η εξειδικευμένη Ομάδα μας παρέχει ολοκληρωμένες λογιστικές, συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Lascia un commento

Devi essere loggato per inviare un commento.
preferenze sulla privacy
Quando visitate il nostro sito web, il vostro browser può memorizzare informazioni per vari servizi, di solito sotto forma di cookie. Qui potete modificare le vostre impostazioni sulla privacy. Si ricorda che il blocco di alcuni cookie può comportare una riduzione delle funzionalità del sito web.