Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Η Βουλγαρία προορισμός Οutsourcing για τη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλγαρία θα γίνει η προτιμώμενη χώρα προορισμού outsourcing για τις γαλλικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Γάλλο εκπρόσωπο των επιχειρήσεων στο Παρίσι τη Δευτέρα.

Η συνάντηση οργανώθηκε από το Γαλλικό-Βουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο που σηματοδότησε την έναρξη της επίσκεψής του στη Γαλλία. Ο Πλεβνέλιεφ σημείωσε ότι κατά την τελευταία δεκαετία, η ανταλλαγή αγαθών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Γαλλίας ανήλθε σε περισσότερο από 1 δις ευρώ ετησίως. Κατά την ίδια περίοδο, η ανταλλαγή αγαθών αυξήθηκε κατά 61,2%, ενώ οι γαλλικές επενδύσεις στη Βουλγαρία ξεπέρασε 1,3 δις ευρώ.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε, ότι η Γαλλία είναι ένας στρατηγικός εμπορικό-οικονομικός εταίρος της Βουλγαρίας και ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων είναι προτεραιότητα. Αναμένει να δει περισσότερους Γάλλους επενδυτές να προσελκύονται σε περισσότερους τομείς υψηλής τεχνολογίας στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχία περνά μέσα από την οικοδόμηση βιώσιμης και επιτυχούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο Πλεβνέλιεφ επισήμανε ότι η Βουλγαρία έχει εδραιωθεί ως περιφερειακό κέντρο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, outsourcing και στον τομέα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Ο αρχηγός του Βουλγαρικού κράτους πρόσθεσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ξένων εταιρειών επιλέγουν τη Βουλγαρία ως προορισμό για την εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών και την παραγωγή τους. Ως εκ τούτου, ο κλάδος κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στη δημιουργία 40.000 θέσεων εργασίας, προσδοκώντας άλλες 20.000 μέχρι το 2020. Ο Πλεβνέλιεφ υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός outsourcing στην Ευρώπη και μεταξύ των πρώτων δέκα στον κόσμο, μετατρέποντας την σε μια περιφερειακή ηγετική δύναμη στον τομέα.

Περίπου 5.400 επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της τεχνολογίας και άλλες 1.500 στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών. Επί του παρόντος, το μερίδιο του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε σε 3,3%, με τάση να αυξάνεται. Συνολικά το 65% των προϊόντων της Βουλγαρίας ΤΠΕ εξήχθησαν με επιτυχία και με μεγαλύτερη ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά. Ο τομέας έχει δημιουργήσει περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας και προβλέπεται να δημιουργηθούν άλλες 30.000 για τους ειδικούς λογισμικού μέχρι το 2020. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της Βουλγαρίας είναι οι φορολογικοί συντελεστές, το χαμηλό κόστος εργασίας και η στρατηγική θέση της χώρας μεταξύ της Ασίας, Ευρώπης, Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Ο Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος, της εκπαίδευσης και της διοίκησης της, έτσι ώστε η ανάπτυξη των επιχειρήσεων να μην παρεμποδίζεται. Υπάρχει ανάγκη για υπεύθυνες και βιώσιμες πολιτικές ώστε να επιτρέψουν στη Βουλγαρία να αναπτύξει το οικονομικό δυναμικό της. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας σημείωσε ότι η χώρα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων τα οποία θα είναι προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού