Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Η Βουλγαρία έχει αυξήσει τις εξαγωγές κρασιού στην Κίνα, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο

Η βιομηχανία παραγωγής κρασιού της Βουλγαρίας λειτουργεί υπό συνθήκες πτώσης των εξαγωγών της προς τη Ρωσία, αλλά αύξησής τους προς την Κίνα, τη Γερμανίακαι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε την Κυριακή η Υπουργός Γεωργίας, Desislava Taneva.

Η κα Taneva, η οποία πήρε μέρος σε μια εκδήλωση κλαδέματος αμπέλου στη νότια Βουλγαρία, ως μέρος των εορτασμών “Trifon Zarezan”, δήλωσε ότι το 2015 χαρακτηρίστηκε από μια συνολική επιτυχία τόσο για τους αμπελουργούς όσο και τους παραγωγούς της αμπέλου.

Υποστήριξε ότι ο τομέας έφερε αποτελέσματα πολύ μεγαλύτερα από τη μέγιστη ικανότητα παραγωγής του σε σύγκριση με τα 2 προηγούμενα χρόνια.

Παραθέτοντας εκτιμήσεις που προέβλεπαν ότι η παραγωγή του κλάδου του κρασιού για το 2015 θα ήταν 130 εκατομμύρια λίτρα, αναφέρει πως οι χρησιμοποιήσιμες ικανότητες (αυτές που αναβαθμίστηκαν ώστε να συμμορφωθούν με τα πρότυπα της Ε.Ε.) θα μπορούσαν να παράγουν μέχρι και 200 εκατομμύρια λίτρα.

Οι εξαγωγές, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια λίτρα που καταγράφηκαν το 2014, όπως σύμφωνα με την Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ανέφερε η κα Taneva.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού