Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Η ΙΚΕΑ να αναζητά νέους Συνεργάτες σχεδιάζοντας να αυξήσει τις Προμήθειες της από τη Βουλγαρία

Η παγκοσμίως κορυφαία στις λιανικές πωλήσεις επίπλων, ΙΚΕΑ, πρόκειται να αναζητήσει νέους συνεργάτες στη Βουλγαρία, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει τις προμήθειές της από τη συγκεκριμένη χώρα. Η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2020, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αναζήτηση νέων προμηθευτικών ευκαιριών ενώ η ΙΚΕΑ βλέπει τη Βουλγαρία ως έναν μακροπρόθεσμο εταίρο

Το γεγονός αυτό διαβεβαίωσε πρόσφατα και ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, σε μια συνάντηση του με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας, Μποζιντάρ Lukarski, στην έδρα της εταιρείας στη Σουηδία. Ο Kamprad σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να βρει πολλούς αξιόπιστους προμηθευτές και να κάνει καλούς φίλους στη Βουλγαρία, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου οικονομίας. Ο ιδρυτής της IKEA πρόσθεσε πως η Βουλγαρία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οικοδομηθεί μια γόνιμη συνεργασία, η οποία θα εξασφαλίσει ανάπτυξη και οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Ο κ. Lukarski από την μεριά του, τόνισε ότι η επίσκεψή του στην έδρα του ΙΚΕΑ ήταν ένα σημάδι υποστήριξης εκ μέρους όλης της βουλγαρικής κυβέρνησης. Η αύξηση των παραγγελιών από τους τρέχοντες βούλγαρους κατασκευαστές και ο εντοπισμός νέων προμηθευτών είναι από τα πρώτα βήματα που προβλέπονται από την εταιρεία.

Στις αρχές του Μαΐου, ο κ. Kamprad επισκέφθηκε μια σειρά εργοστασίων στη Βουλγαρία ώστε να αξιολογήσει τις δυνατότητές τους για την πιο ενεργό συμμετοχή τους στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο ιδρυτής συζήτησε την κατασκευή προϊόντων από σκυρόδεμα σε περιοχές όπου βουλγαρικές εταιρείες κατέχουν τη δυνατότητα ανταγωνισμού με τους υπόλοιπους διεθνείς προμηθευτές του ΙΚΕΑ. Τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη φτάσει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για την αξιολόγηση της ποιότητάς τους. Ορισμένες από τις εταιρείες έχουν ήδη λάβει παραγγελίες για την κατασκευή διαφόρων τμημάτων από την συλλογή του ΙΚΕΑ – κλωστοϋφαντουργίας, έπιπλα από ξύλο και αλουμίνιο, στρώματα και μαλακά έπιπλα, καθώς και προϊόντα από γυαλί.

Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά κατάλληλους βούλγαρους προμηθευτές ειδών υγιεινής για μπάνια, κουζίνες και πορσελάνινα προϊόντα. Κατά τη συνάντηση που προαναφέραμε, ο Lukarski εξέφρασε την ετοιμότητα του Οργανισμού Προώθησης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και να βοηθήσει στην εγκαθίδρυση επικοινωνίας με τα βουλγάρικα εργοστάσια.

Η δημιουργία ενός κέντρου εφοδιαστικής υποστήριξης και δική της μονάδα παραγωγής συζητήθηκαν στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδίων της ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία. Ο κ. Lukarski τόνισε την δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα της Βουλγαρίας, την πρόσφατα καταγεγραμμένη οικονομική ανάπτυξη 2% και την ευνοϊκή φορολογική πολιτική ως παράγοντες προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού