Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Γιατί οι Γερμανοί επενδύουν στη Βουλγαρία;

Η Βουλγαρία παραμένει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τους Γερμανούς και το 2017.
Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Γερμανο-Βουλγαρικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου. Στην έρευνα συμμετείχαν 102 γερμανικές εταιρείες που διατηρούν υποκαταστήματα στη Βουλγαρία.

Ισχυρό κίνητρο αποτελεί το χαμηλό κόστος φορολογικής επιβάρυνσης και εργασίας, στο οποίο η Βουλγαρία κατέχει ηγετική θέση στην κατάταξη μεταξύ των άλλων 15 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Εταιρίες που εδρεύουν στη Βουλγαρία απολαμβάνουν:

  • ετήσιο φόρο (flat tax) 10%
  • φόρο διανομής μερισμάτων 5%
  • απαλλαγή Φ.Π.Α. (0%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών από 60€/μήνα
  • ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων με πλήρη απασχόληση (5νθήμερο – 8ωρο), από 110€/μήνα

Η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με νέο ρεκόρ, 6,66 δισεκατομμύρια ευρώ εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Γερμανίας. Η Γερμανία είναι ο νούμερο ένα προορισμός των εξαγόμενων βουλγαρικών προϊόντων. Σύμφωνα με την ΒΝΒ (Bulgarian National Bank), οι άμεσες ξένες επενδύσεις από τη Γερμανία για το προηγούμενο έτος ανήλθαν σε 124,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σχεδόν το 90% των εταιρειών ισχυρίζονται ότι θα επενδύσουν και πάλι στη Βουλγαρία, ενώ οι μισές περίπου εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες επενδύσεις το 2017, καθώς και να προσλάβουν νέους υπαλλήλους.

Η πλειοψηφία θεωρεί την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ικανοποιητική και οι προβλέψεις αφορούν, κυρίως, τη βελτίωση της κατάστασης των επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών.

Η ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι ασφαλής όταν γίνεται σωστά και στην εταιρεία Epidosis το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά. Ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί και γίνετε κι εσείς ένας από τους πολλούς ευχαριστημένους πελάτες μας, που τόλμησαν το επιχειρηματικό άλμα εκτός των συνόρων.

Επικοινωνήστε άμεσα με την Epidosis για μια δωρεάν ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η Βουλγαρία για τη δική σας επαγγελματική δραστηριότητα.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι