Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Επιχορηγήσεις 7,6 δις ευρώ στην Βουλγαρία μέσω επτά προγραμμάτων έως το 2020

Έπειτα από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δύο επιχειρησιακά προγράμματα, εκ των επτά που έχει ήδη υποβάλλει η Βουλγαρία και αφορούν την περίοδο 2014-2020, αναμένεται να τροφοδοτήσουν με 7,6 δις ευρώ την αγορά της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Επιτρόπου Περιφερεshutterstock_129818117ιακής Πολιτικής της Σόφια, Κορίνας Κρέτου, η έγκριση αυτή αφορά τα εξής προγράμματα:

  1. Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον» (OP “Environment”), και
  2. Επιχειρησιακό πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης (OP “Regions in Growth”).

Η κ. Κρέτου επισήμανε ότι τα επτά αυτά προγράμματα που αναμένεται να δρομολογηθούν θα απορροφήσουν κονδύλια συνολικού ύψους 7,6 δις ευρώ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σχολίασε ακόμη θετικά την κατάρτιση των βουλγαρικών Αρχών, όσον αφορά την διεκδίκηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ποσοστό απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη Βουλγαρία, κατά την χρονική περίοδο 2007-2013, έφτασε το 76,3%, έναντι του 60%, που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό κατά τις προγενέστερες διαδικασίες υποβολής προτάσεων για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την ίδια στιγμή, εν όψει της υλοποίησης των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013, αναμένεται να απορροφηθούν κονδύλια συνολικού ύψους 1,8 δις ευρώ

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική