Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Epidosis Ceo’s PODCAST: «Φορολογιστική Υποστήριξη, το μυστικό της επιτυχίας των επιχειρήσεων» @ κανάλι 1.

Στην εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 1/11/2023 παρουσιάστηκε ο ρόλος της Φορολογικής και Λογιστικής υποστήριξης σε μια επιχείρηση.


Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τόσο τις μεγάλες όσο και τις μικρές επιχειρήσεις, τις startups και όλους εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό όνειρο. Πολλοί πιστεύουν πως η φορολογία είναι ένα απλό εργαλείο για τη συλλογή εσόδων από το κράτος, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το μυστικό κλειδί για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτής της εκπομπής, εξετάστηκε πώς η σωστή φορολογική στρατηγική και η ενημέρωση για τους συνεχώς μεταβαλλόμενους φορολογικούς κανόνες μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας επιχείρησης.


Με καλεσμένο τον Φορολογιστικό Σύμβουλο, Χρήστο Γιαβανούδη, συζητήθηκε ο πρωταρχικός στόχος μιας επιχείρησης: τον τζίρο ή την κερδοφορία. Συνεχίσαμε με τις διακρίσεις μεταξύ του ρόλου ενός λογιστή και ενός φοροτεχνικού. Εν συνεχεία, μάθαμε πώς βλέπουν οι επαγγελματίες την προστιθέμενη αξία που προσφέρει ένας φοροτεχνικός στις επιχειρήσεις. Εστιάσαμε στις παγίδες που συναντούν οι επιχειρήσεις στα φορολογικά θέματα, μιλώντας για τις στρατηγικές πρόληψης και διαχείρισης αυτών των κινδύνων.

Ακούστε το Podcast

Η συζήτηση προχώρησε στο θέμα της ψηφιακής μετατροπής, όπου εξετάσαμε πώς οι επαγγελματίες του χώρου αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται στον τομέα της φορολογίας και των λογιστικών υπηρεσιών.

 

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια στράφηκε στα βασικά βήματα που πρέπει να κάνει μια νέα επιχείρηση για να εναρμονιστεί με τη φορολογική νομοθεσία. Ακούσαμε συμβουλές για επιχειρηματίες σχετικά με την καλύτερη διαχείριση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

 

Τέλος, η συζήτηση εστίασε στις διαφορές στη φορολογία ανάλογα με την επιχειρηματική δομή, όπως τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, τις Ανώνυμες Εταιρείες και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

 

Τέλος, εξερευνήσαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις στις φορολογικές δηλώσεις τους και αναφέραμε τους τρόπους για την αποφυγή τους.
H ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με τους καλεσμένους βλέπουμε μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του.


Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνουμε παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.
Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.


Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι