ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε Έλληνες Ιδιοκτήτες να Ιδρύσουν Εταιρεία στη Βουλγαρία!

epidosis logo

ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε Έλληνες Ιδιοκτήτες να Ιδρύσουν Εταιρεία στη Βουλγαρία

Διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα ότι γίνονται ενέργειες από την Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας να εντοπιστούν (καταρχάς) και να τιμωρηθούν (με εξοντωτικά πρόστιμα) Έλληνες Επιχειρηματίες που έχουν ιδρύσει εταιρεία στην Βουλγαρία, με σύμμαχο τις Τράπεζες οι οποίες θα ανταλλάσσουν (πλέον) στοιχεία απευθείας απ’ την Διατραπεζική Επιτροπή στο αντίστοιχο Υπουργείο Οικονομικών.

Στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα, απλά αυστηροποιήθηκε το πλαίσιο και οι κανόνες νόμιμης λειτουργίας μιας Βουλγαρικής Εταιρείας και αναζητείται η ροή του χρήματος. Στη Βουλγαρία εξάλλου επικρατεί μια άποψη, από αρκετά Λογιστικά Γραφεία (Βούλγαροι αλλά και Έλληνες Λογιστές) οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν πελάτες αναφέρουν ότι «στη Βουλγαρία όλα γίνονται».

Δυστυχώς όμως, εκ των υστέρων, διαπιστώνουν ότι αυτό δεν ισχύει κι ότι ο Φοροσχεδιασμός, η επιστημονική επάρκεια και η λογιστική γνώση ήταν ανύπαρκτες στους συνεργάτες που στηρίχθηκαν.

Στην εταιρεία Epidosis λέμε πάντα την αλήθεια με γνώμονα να γνωρίζετε τις ενέργειες που επιτρέπονται καθώς και αυτές που δεν επιτρέπεται να γίνουν, καθώς θέλουμε να σας προφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε ότι το φθηνό δεν θα σας βγει ακριβό σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο!

Η Βουλγαρία είναι ο Μεγαλύτερος Φορολογικός Παράδεισος της Ευρώπης (βρίσκεται σε φορολογικό προνομιακό καθεστώς – Flat Tax 10%) και το πιο Σταθερό Φορολογικό Περιβάλλον της Ευρώπης (2007 – 2017 για μια 10ετία χωρίς μεταβολές).

Η διαδικασία σύστασης είναι απλοποιημένη καθώς απαιτείται:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο των εταίρων
  • Ελάχιστο Κεφάλαιο Σύστασης 1€
  • Σε 4 ημέρες έχει ιδρυθεί η εταιρεία και 8 ημέρες μετά έχει ενταχθεί στο VIES και έχει EORI

Συνεπώς, μπορείτε να αποκτήσετε μια Παγκόσμια Εταιρεία, που θα διέπεται απ’ τους Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα σας δίνει την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείτε από τη Βουλγαρία σε όλο τον κόσμο.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
privacy preferences
When you visit our website, information may be stored by your browser for various services, usually in the form of cookies. Here you can change your privacy settings. Please be aware that blocking some cookies may result in reduced functionality of the website.