Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ελέγξτε την Κερδοφορία και Βελτιώστε την Επιχείρησή σας με την EPIDOSIS

Η κερδοφορία είναι ο βασικός δείκτης της επιτυχίας μιας επιχείρησης. Οι πιο άμεσοι και αξιόπιστοι τρόποι για να αποτυπώσετε την πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησής σας είναι ο Συντελεστής Μικτού και Καθαρού Κέρδους.

Τι είναι το Μικτό, Λειτουργικό και Καθαρό Κέρδος;

  • Μικτό Κέρδος: Πωλήσεις – Κόστος Πωληθέντων
  • Λειτουργικό Κέρδος: Πωλήσεις – Κόστος Πωληθέντων + Έξοδα Πωλήσεων + Διοικητικά Έξοδα
  • Καθαρό Κέρδος: Πωλήσεις – Όλα τα έξοδα της επιχείρησης

Η παρακολούθηση του μικτού και καθαρού κέρδους είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχειρηματία. Η τακτική αξιολόγηση αυτών των δεικτών σας επιτρέπει να κατανοείτε την οικονομική σας κατάσταση και να λαμβάνετε έγκαιρες και σωστές αποφάσεις.

Μην παραβλέπετε το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ χρησιμοποιούν τους ίδιους δείκτες για την έναρξη ελέγχων, αν τα δεδομένα δεν είναι ικανοποιητικά.

Γιατί είναι Σημαντικό να Παρακολουθείτε τους Δείκτες Κερδοφορίας;

  • Συγκριτική Ανάλυση: Η τακτική παρακολούθηση προσφέρει συγκριτικά στοιχεία μεταξύ των περιόδων, βοηθώντας σας να εντοπίσετε τι λειτουργεί και τι χρειάζεται βελτίωση.
  • Ακριβής Εικόνα: Γνωρίζετε την πραγματική εικόνα της επιχείρησής σας και μπορείτε να λαμβάνετε αποτελεσματικές αποφάσεις.
  • Διαχείριση Ρευστότητας: Ελέγχετε τα χρηματικά σας διαθέσιμα και διασφαλίζετε τη ρευστότητα της επιχείρησής σας.

Στην EPIDOSIS, κατανοούμε τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και παρέχουμε ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και την αναδιοργάνωση της επιχείρησής σας. Από τη διαμόρφωση ετήσιων προϋπολογισμών και την ανάλυση cash flow έως την οργάνωση και παρακολούθηση λειτουργίας λογιστηρίων, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε κάθε σας βήμα.

Γιατί να Επιλέξετε την EPIDOSIS;

  • Εμπειρία και Εξειδίκευση: Οι σύμβουλοί μας διαθέτουν την γνώση και την κατάρτιση για να σας καθοδηγήσουν σωστά.
  • Ολοκληρωμένες Λύσεις: Προσφέρουμε υποστήριξη από την αρχική ανάλυση έως την τελική υλοποίηση.

Μην αφήνετε την επιτυχία της επιχείρησής σας στην τύχη. Καλέστε μας για να καλύψουμε κάθε ανάγκη ανάπτυξης της επιχείρησής σας με τον κατάλληλο συνεργάτη της EPIDOSIS.

 

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι