Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Οι συνεντεύξεις του CEO της EPIDOSIS στην Agrotica!

Η Agrotica, η διεθνής έκθεση για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αγροτική ανάπτυξη, αποτελεί έναν σημαντικό κλάδο διεθνώς, προσελκύοντας εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο CEO της EPIDOSIS, παρευρέθηκε για να μοιραστεί τις απόψεις του για τις τρέχουσες προκλήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου.

 

Στη συνέντευξή του, ο CEO επισήμανε την  φυσική παρουσία της EPIDOSIS σε 3 χώρες και την εξειδίκευση της εταιρείας στον εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό με την ανάλυση της φορολογικής επιβάρυνσης της κάθε περίπτωσης.

«Στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ατομικών επιχειρήσεων. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μία συνέργεια. Στο εξωτερικό, οι συνέργειες έχουν φέρει πολλά πλεονεκτήματα, πέρα από το φορολογικό. Άρα λοιπόν, εμείς προτείνουμε και προτρέπουμε τη δημιουργία συγχωνεύσεων. Έχουμε πάρα πολλούς συνεργάτες που συμβάλλουν στο μετασχηματισμό. Δεν μπορείς να μεγαλώσεις μόνος σου αν δεν βρεις καλούς συνεργάτες. Αυτό τονίζουμε και στις συναντήσεις μας με τον αγροτικό κόσμο. Ο πρωτογενής τομέας είναι τομέας επιβίωσης για τη χώρα μας.»

Στη συνέχεια, όσον αφορά την ενασχόληση της EPIDOSIS, ανέφερε: «Μπορούμε να υποδεχθούμε κάθε περίπτωση, βλέπουμε τα κριτήρια και θα προβούμε στο βέλτιστο επιχειρηματικό σχήμα είτε για κάθε αγρότη είτε επιχειρηματία.» Τέλος όσον αφορά τη φυσική παρουσία της EPIDOSIS σε 3 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο) ανέφερε: «Η παγκοσμιοποίηση δεν έχει σύνορα.

Η γειτνίαση μεταξύ των 3 χωρών είναι άριστη και η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων επίσης. Αυτό που αρκεί είναι να τους κάνουμε να καταλάβουνε, είναι ότι έχουμε τη λύση. Δεν είναι εύκολο στο διαδίκτυο, θέλει φυσική παρουσία και αυτό ενισχύεται.»
Christos Giovanoudis
Specialized Tax Consultant // CEO EPIDOSIS

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού