Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

CASE STUDY: Πώς θα πετύχετε με την ίδρυση επίχειρησης στην Κύπρο

Ο επιχειρηματίας Γεώργιος Κ. επιχείρησε να ιδρύσει μία εταιρεία στην Κύπρο με σκοπό να δρομολογήσει την υποστήριξη ως Web Developer σε ένα μεγάλο Project στην Αμερική.

 

Η Υπόσταση (Substance) της Κυπριακής εταιρίας που ίδρυσε με άλλο γραφείο ήτανε ελλιπής και παράλληλα δεν υπήρχε Εξατομικευμένος Φοροσχεδιασμός για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με αποτέλεσμα ο πελάτης να επαναφορολογηθεί για τα Μερίσματα της Αλλοδαπής στην Ελλάδα.

Τι έκανε η EPIDOSIS;

Πολύ σημαντικό λοιπόν, είναι όταν έχουμε ίδρυση εταιρείας στο εξωτερικό, να ακολουθούμε τους κανόνες που εναρμονίζουν την εταιρεία με την κείμενη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Το Substance στην Κύπρο πρέπει  να περιλαμβάνει ενοικίαση επαγγελματικής έδρας γραφείου, λογαριασμών κοινής ωφέλειας, δημιουργία ιστοσελίδας της κυπριακής εταιρείας, ενδεχομένως εταιρική ταυτότητα, καταχώρηση σε εταιρικούς καταλόγους στην Κύπρο, αγορά εξοπλισμού γραφείου, ηλεκτρονικών υπολογιστών, hardware και software.

 

Με τα παραπάνω εργαλεία δουλειάς υπάρχει η τεκμηρίωση προς τον φορολογικό μηχανισμό, ότι ασκούμε το επιχειρείν από την Κύπρο με όλα τα απαραίτητα εχέγγυα.

H διαδικασία:

Πριν από την ίδρυση της εταιρείας στην Κύπρο χρειάζεται να αναλύσουμε στον επιχειρηματία το Case of Cyprus,  καθώς υπάρχουν πληροφορίες που πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του.

Στην Κύπρο πετυχαίνουμε να δραστηριοποιηθούμε σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στο οποίο ο εταιρικός φόρος είναι 12,5%, ο φόρος διανομής μερίσματος να είναι μηδενικός, καθώς επίσης και να υπάρχουν εξαιρετικά μειωμένες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των εργαζομένων που αγγίζουν το 25%.

 

Δεν θα παραλείψουμε να αναφερθούμε στην αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου είτε πρόκειται για φορολογικό κάτοικο Κύπρου είτε Ελλάδας!

Μετά την σύσταση της εταιρείας, πραγματοποιούμε ένα φορολογικό σεμινάριο στον επιχειρηματία προσαρμόζοντας, τις Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις στο κράτος της Κύπρου, στην δραστηριότητα του και στο σκοπό που θέλει να πετύχει. Το φορολογικό σεμινάριο επαναλαμβάνεται κάθε έτος και εμβόλιμα, εφόσον υπάρχουν αλλαγές και τροποποιήσεις.

 

Προχωράμε σε ανάλυση του συγκριτικού πίνακα που απεικονίζει τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, καταλήγοντας στο καθαρό εισόδημα του επιχειρηματία. Στο εξατομικευμένο πλάνο θα μπορέσουμε μεταξύ της μητρικής και της Κυπριακής εταιρείας (που αποτελεί το υποκατάστημα) να εξασφαλίσουμε το περισσότερο καθαρό εισόδημα για τον επιχειρηματία.

Αποτελέσματα:

Με την ανάληψη της Λογιστικής υποστήριξης της εταιρείας του, καταφέραμε να κάνουμε εφαρμογή των διατάξεων και να αποφύγει 45.000€ ως έξτρα φορολογική επιβάρυνση και πρόστιμα.

 

Για να τα πούμε απλά, εάν ένας επιχειρηματίας θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος, η EPIDOSIS  είναι ο τέλειος συνεργάτης!

 

Σε κάθε βήμα της επιχειρηματικής διαδρομής, από την ιδέα έως την υλοποίηση και την δικτύωση, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να καθοδηγήσουμε και να στηρίξουμε.

 

Εξάλλου, όπως λέμε πάντα η επιτυχία των πελατών μας είναι η δική μας επιτυχία!

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική