Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Τεχνολογία: το κλειδί για τις νέες θέσεις εργασίας

Μετά την πανδημία και την συνεχή ανάδειξη σύγχρονων εργαλείων, η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει ανάγκες, τάσεις και στόχους. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά εργασίας, τα στελέχη, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες τους.

 

Σήμερα, σχεδόν οι μισές (45%) βιομηχανικές εταιρείες θέτουν την ψηφιοποίηση ως βασικό παράγοντα για τον οποίο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της επιχειρησιακής τεχνολογίας (Operational Technology) τα επόμενα τρία χρόνια!

 

Σε ειδική μελέτη της Schneider για τον κλάδο, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων το έλλειμμα δεξιοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο στην βιομηχανία: Η ένταξη των νέων ταλέντων στο δυναμικό αποτελεί βασική πρόκληση για περισσότερες από τις μισές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα (52%).

Παράλληλα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας το 70% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι η ψηφιοποίηση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης ταλέντων, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα των ψηφιακών εργαλείων να προσφέρουν περισσότερα από απλή παραγωγικότητα και αποδοτικότητα, τονίζει η μελέτη.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) θεωρούν ότι η απόκτηση και η διατήρηση ταλέντων αποτελεί πρόκληση, η οποία όμως μπορεί να ξεπεραστεί.

 

Μια βασική σύσταση από την έρευνα αποτελεί οι βιομηχανικές εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν με εταίρους από όλο το βιομηχανικό οικοσύστημα, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ελλείψεων τεχνολογικών δεξιοτήτων με λύσεις, κατάρτιση και άλλες δυνατότητες για να προετοιμάσουν το εργατικό δυναμικό τους για το μέλλον.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Επικαιρότητα

5 ερωτοαπαντήσεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Άνοιξε 26 Φεβρουαρίου, η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα, δήλωσης της απασχόλησης των συνταξιούχων. Με την ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση των εσόδων των