Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

5 κίνητρα για να μετατρέψτε την ατομική σας επιχείρηση σε εταιρεία

Το Υπουργείο Οικονομικών προτείνει φορολογικά κίνητρα με έκπτωση έως και 50% μέχρι και 9 χρόνια για τις επιχειρήσεις που υποβάλλονται σε μετασχηματισμό.

 

Αναλυτικά τα φορολογικά κίνητρα:

1. Έκπτωση Έως 50%

Απαλλαγή φόρου εισοδήματος κατά 30% ή 50% για έως 9 χρόνια για μετασχηματισμούς επιχειρήσεων, με ελάχιστο αθροιστικό κύκλο εργασιών.

2. Συνολικό Όφελος Έως 500.000€

Σε περίπτωση μετασχηματισμού επιχείρησης ή εισφοράς ατομικής επιχείρησης, το φορολογικό όφελος μπορεί να φτάσει τα 500.000€.

3. Δυνατότητα Συμψηφισμού και Μεταφοράς Ζημιών

Μεταφορά ζημιών στον ισολογισμό της νέας επιχείρησης και φορολογικός συμψηφισμός με τα κέρδη, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

4. Έκπτωση Δαπανών για Εξαγορά Επιχείρησης

Αναγνώριση έκπτωσης για δαπάνες εξαγοράς τίτλων σε περίπτωση εξαγοράς επιχείρησης.

5. Απαλλαγή 50% από τον φόρο εισοδήματος για τις συνεργασίες φυσικών προσώπων με κύριο το επάγγελμα αγροτών.

Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε το σεμινάριο που πραγματοποίησε η ΕPIDOSIS, με θέμα το νομοσχέδιο μετατροπής ατομικής επιχείρησης σε εταιρεία:

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα 2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον