Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

4 Λόγοι που η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) Βοηθάει τις Επιχειρήσεις

Οι γρήγοροι ρυθμοί της σημερινής εποχής που έχει επιφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες στις οποίες οι επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη και να εφαρμοστεί σε μια ευρεία γκάμα τομέων από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι το cybersecurity, με πολύ καλά αποτελέσματα.

1. Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης, επιτυγχάνεται η πιο γρήγορη και άμεση ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών κάτι το οποίο θα έπαιρνε πολύ χρόνο να επιτευχθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο αποκλειστικά. Με την αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση καθημερινών διαδικασιών, αυξάνεται η συνολική παραγωγικότητα της εκάστοτε επιχείρησης. Έτσι, πραγματοποιούνται περισσότερες εργασίες σε μικρότερο διάστημα.

2. Λήψη καλύτερων αποφάσεων

Με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του Machine Learning, το οποίο αποτελεί ένα βασικό παρακλάδι του AI, πραγματοποιείται καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων.

 

Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται πλέον χειροκίνητα από τα μέλη της επιχείρησής σας.

 

Η λήψη τους, γίνεται με τη χρήση κατάλληλων αλγορίθμων οι οποίοι αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων προσδιορίζοντας μοτίβα και μελλοντικές τάσεις.

 

Έπειτα, το προσωπικό της εταιρείας σας χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αναλύθηκαν για να επιλύσει προβλήματα και να θέσει στόχους που θα συμβαδίζουν με το όραμα της επιχείρησης.

3. Εξοικονόμηση πόρων

Η αυτοματοποίηση των εργασιών με τη βοήθεια του AI, όπως προείπαμε, μπορεί να εξοικονομήσει πέρα από χρόνο, περιττά χρήματα και πόρους που χρησιμοποιούνται στη χειροκίνητη λήψη αποφάσεων.

4. Μείωση λαθών

Ο ανθρώπινος παράγοντας πάντοτε θα ενέχει πιθανότητα λάθους.Με τη συμβολή του AI μπορεί να επιτευχθεί η μείωση των πιθανών ανθρώπινων λαθών, κάτι το οποίο είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχή πορεία και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς το AI με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί, παρέχει ταχύτητα και ακρίβεια στην ανάλυση των Big Data.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον