Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Χρωματιστά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει με το Power Team της EPIDOSIS

Σε περιβάλλον ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα οι καταναλωτές θα πρέπει να διαλέξουν το νέο τιμολόγιο ρεύματος στο οποίο θα ενταχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει των αλλαγών στις χρεώσεις.

 

Τα χρωματιστά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2023 και πλέον, δίνουν τέσσερις επιλογές οι οποίες θα συμβολίζονται με διαφορετικό χρώμα.

 

Η έρευνα, που περιλάμβανε 100 διευθυντικά στελέχη και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ελληνικών εταιρειών, έδειξε ότι το 92% των συμμετεχόντων σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις τους σε πρωτοβουλίες ESG τον επόμενο χρόνο. Αυτό το σημαντικό ποσοστό αντανακλά τη δέσμευση των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Το πράσινο χρώμα. Εδώ ανακοινώνουν οι πάροχοι την τιμή της ενέργειας την πρώτη του μήνα, η τιμή παραμένει σταθερή όλο το μήνα, αλλά μπορεί τον επόμενο να αλλάξει. Οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν τις τιμές όλων των παρόχων και στο site της ΡΑΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να συγκρίνουν, και ανά μήνα αν θέλουν να κάνουν και κάποια αλλαγή σε πάροχο ή σε πρόγραμμα.

Το μπλε χρώμα αφορά μια σταθερή τιμή τιμολογίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ θα είναι λογικά πιο υψηλή η τιμή από όλα τα υπόλοιπα τιμολόγια. Ενέχει όμως το ρίσκο μιας μελλοντικής αύξηση τιμών, έτσι ώστε ο προμηθευτής έχει βάλει και το ρίσκο του μέσα. Επομένως, όποιος επιλέξει αυτό το τιμολόγιο μπορεί να ξεκινήσει με μια υψηλή τιμή. Αν ανέβει αρκετά η τιμή της ενέργειας όποιος το έχει επιλέξει θα βρεθεί κερδισμένος.

Το κίτρινο χρώμα είναι αυτό το οποίο συνδέεται με την τιμή χονδρεμπορικής και ως αποτέλεσμα αυτού θα μεταβάλλεται κάθε μήνα και θα γίνεται εκκαθάριση τέλος του μήνα. Επομένως ο πάροχος δίνει στην αρχή του μήνα μια τιμή αρχικά, στο τέλος του μήνα γίνεται εκκαθάριση, και ο ωφελούμενος θα πληρώσει πραγματικά το κόστος της ενέργειας βάσει χρηματιστηριακής τιμής.

Το πορτοκαλί χρώμα αφορά όσους έχουν τοποθετήσει «έξυπνους» μετρητές και η χρέωση γίνεται ανά ημέρα. Αφορά λίγους καταναλωτές, κυρίως αυτούς που έχουν βάλει φωτοβολταϊκά και όσους έχουν νέες κατοικίες και τους φέρνουν τώρα τις νέες παροχές. Είναι η πιο αντικειμενική μέτρηση, γιατί ο καταναλωτής μπορεί κάθε ώρα της ημέρας εκείνη ακριβώς τη στιγμή την τιμή της ενέργειας και να πράττει ανάλογα.

Η EPIDOSIS, θέλοντας να συμβάλλει στην εξοικονόμιση πόρων της επιχείρησής σας, αναλαμβάνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τον έλεγχο βέλτιστου μοντέλου ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους παρόχους ενέργειας για την επιχείρησή σας και την κατοικία σας, από πιστοποιημένο ενεργειακό σύμβουλο – οικονομολόγο του δικτύου της EPIDOSIS (Official Partner). Παράλληλα, διατηρούμε το συμβόλαιο και επανεξετάζουμε για μια πιο συμφέρουσα προσφορά ανάλογα των αναγκών σας.

 

Mπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας  ή να μας καλέσετε στα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να αναλύσουμε τα παραπάνω.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

ΕΝΕΡΓΕΙΑ // ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ // ΝΕΤ ΜΕΤΕRΙΝG

Γιατί να επιλέξετε την Ηλιακή Ενέργεια; ✓ Δραστική Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας ✓ Αυτονομία Ηλεκτροδότησης ✓ Χαμηλό Κόστος Επένδυσης ✓ Αύξηση Αξίας Ακινήτου ✓ Σεβασμός

Accounting

Nομικές Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας.   Με εξειδικευμένη