Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται & ημερομηνία καταβολής

Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων έως τις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Αυτό το δώρο αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μισθό και δικαιούται να το λάβει ο εργαζόμενος που έχει απασχοληθεί συνεχώς για το σύνολο της χρονικής περιόδου από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Πως υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα:

Για να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σας το 2023, πρέπει να λάβετε υπόψη τις αποδοχές που λαμβάνουν στις 10 Δεκεμβρίου. Αν η σχέση εργασίας τερματίστηκε πριν από αυτή την ημερομηνία, το δώρο υπολογίζεται από τις αποδοχές της ημέρας τερματισμού.

 

Το διάστημα υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων εκτείνεται από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Εργαζόμενοι που εργάστηκαν αδιάλειπτα κατά το διάστημα αυτό δικαιούνται πλήρες δώρο, ενώ οι υπόλοιποι λαμβάνουν ποσοστιαίο ποσό ανάλογα με τη διάρκεια εργασίας τους.

 

Τέλος, οι Επιθεωρητές Εργασίας παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις μη καταβολής, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν καταγγελίες για την άσκηση ατομικής δίωξης κατά του εργοδότη.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

ΕΝΕΡΓΕΙΑ // ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ // ΝΕΤ ΜΕΤΕRΙΝG

Γιατί να επιλέξετε την Ηλιακή Ενέργεια; ✓ Δραστική Μείωση Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας ✓ Αυτονομία Ηλεκτροδότησης ✓ Χαμηλό Κόστος Επένδυσης ✓ Αύξηση Αξίας Ακινήτου ✓ Σεβασμός

Accounting

Nομικές Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας.   Με εξειδικευμένη