Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή διαδικασία απόδοσης ΑΦΜ και Κλειδάριθμου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στην εκτέλεση δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών που ενισχύουν την παροχή υπηρεσιών και διευκολύνουν τους πολίτες, ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Εφαρμογή ΑΦΜ και Κλειδάριθμος:

Προσφέρει ταυτόχρονα ΑΦΜ και Κλειδάριθμο σε φυσικά πρόσωπα.

Εφαρμογή Κλειδάριθμος:

Εκδίδει Κλειδάριθμο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και επιθυμούν εγγραφή/επανεγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με αυτές τις νέες ψηφιακές διαδικασίες:

Οι αιτήσεις για την απόδοση ΑΦΜ, με ταυτόχρονη έκδοση Κλειδαρίθμου για φυσικά πρόσωπα, υποβάλλονται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ΑΦΜ & Κλειδάριθμος στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Δεν γίνεται πλέον δεκτή η υποβολή έντυπων αιτήσεων απευθείας στη ΔΟΥ ή μέσω της εφαρμογής “Τα Αιτήματά μου”.

Η διαδικασία εγγραφής στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (έκδοση Κλειδαρίθμου) αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται.

 

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται διαδικτυακά και από εκπρόσωπο, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet. Η ΑΑΔΕ ελέγχει μόνο τη νομιμότητα της σχέσης εκπροσώπησης ή εξουσιοδότησης, εξαλείφοντας την ανάγκη επίσκεψης του εκπροσώπου στη ΔΟΥ.

 

Όταν εκδίδεται ΑΦΜ κατόπιν αίτησης, εκδίδεται αυτόματα και Κλειδάριθμος. Δεν απαιτείται η έκδοση Κλειδαρίθμου για τα ΑΦΜ που η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποδώσει σε ανήλικα τέκνα χωρίς αίτηση των γονέων τους.

 

Η διαδικασία ταυτοποίησης πραγματοποιείται αυτοματοποιημένα μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης αυτής, υπάρχει η επιλογή ταυτοποίησης μέσω της υπηρεσίας myAADElive ή επίσκεψης στη ΔΟΥ.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα