Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή διαδικασία απόδοσης ΑΦΜ και Κλειδάριθμου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στην εκτέλεση δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών που ενισχύουν την παροχή υπηρεσιών και διευκολύνουν τους πολίτες, ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Εφαρμογή ΑΦΜ και Κλειδάριθμος:

Προσφέρει ταυτόχρονα ΑΦΜ και Κλειδάριθμο σε φυσικά πρόσωπα.

Εφαρμογή Κλειδάριθμος:

Εκδίδει Κλειδάριθμο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και επιθυμούν εγγραφή/επανεγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με αυτές τις νέες ψηφιακές διαδικασίες:

Οι αιτήσεις για την απόδοση ΑΦΜ, με ταυτόχρονη έκδοση Κλειδαρίθμου για φυσικά πρόσωπα, υποβάλλονται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ΑΦΜ & Κλειδάριθμος στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Δεν γίνεται πλέον δεκτή η υποβολή έντυπων αιτήσεων απευθείας στη ΔΟΥ ή μέσω της εφαρμογής “Τα Αιτήματά μου”.

Η διαδικασία εγγραφής στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (έκδοση Κλειδαρίθμου) αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται.

 

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται διαδικτυακά και από εκπρόσωπο, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet. Η ΑΑΔΕ ελέγχει μόνο τη νομιμότητα της σχέσης εκπροσώπησης ή εξουσιοδότησης, εξαλείφοντας την ανάγκη επίσκεψης του εκπροσώπου στη ΔΟΥ.

 

Όταν εκδίδεται ΑΦΜ κατόπιν αίτησης, εκδίδεται αυτόματα και Κλειδάριθμος. Δεν απαιτείται η έκδοση Κλειδαρίθμου για τα ΑΦΜ που η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποδώσει σε ανήλικα τέκνα χωρίς αίτηση των γονέων τους.

 

Η διαδικασία ταυτοποίησης πραγματοποιείται αυτοματοποιημένα μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης αυτής, υπάρχει η επιλογή ταυτοποίησης μέσω της υπηρεσίας myAADElive ή επίσκεψης στη ΔΟΥ.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Επικαιρότητα

Στόχος να καταστεί η Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη

πενδύουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες και προκλήσεις, τόνισε ο υπουργός