Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Βουλγαρία και Ουγγαρία συζητούν για επενδύσεις και εμπορικούς δεσμούς

Η Βουλγαρία είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις ουγγρικές επιχειρήσεις σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, της τεχνολογίας των πληροφοριών, των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Bozhidar Lukarski.

Υπάρχουν επίσης αναξιοποίητες προοπτικές στους τομείς των υποδομών των μεταφορών και των logistics, της γεωργίας και των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής βιολογικών τροφίμων, όπως δήλωσε ο κ. Lukarski κατά το άνοιγμα ενός φόρουμ ουγγρικών-βουλγαρικών επιχειρήσεων στη Βουδαπέστη την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας στη Σόφια.

Εκπρόσωποι άνω των 140 εταιρειών και από τις δύο χώρες παρακολούθησαν το φόρουμ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, δήλωσε στο φόρουμ ότι ο κύκλος εργασιών του εμπορίου με τη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 14% το 2015, φθάνοντας τα 1,3 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ουγγρικών εξαγωγών των 955 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κύριος Szijjárto πρόσθεσε ότι η Eximbank της Ουγγαρίας πρόκειται να ανοίξει μια πιστωτική γραμμή 370 εκατομμυρίων ευρώ για να ενθαρρύνει τις εταιρικές σχέσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και των βουλγάρικων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ.

Οι Βουλγαρικές εξαγωγές προς την Ουγγαρία περιλαμβάνουν παραδοσιακά υποδήματα, τρόφιμα, μηχανήματα, αλουμίνιο, υφάσματα, μπαταρίες και λάδια πετρελαίου

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: