Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

“Σε όλη την λιανική η διασύνδεση POS και ταμειακών” Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας

Ο Υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην τοπική ΔΟΥ και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Λάρισας, επεσήμανε ότι έχει θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα τον διαρκή διάλογο με την αγορά.

«Είμαστε δίπλα στις κατά τόπους υπηρεσίες μας, αφουγκραζόμαστε τον παλμό της κοινωνίας, ακούμε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις παρατηρήσεις που καταγράφονται στις καθημερινές συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες.

 

Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης μιας σειράς από πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες -θυμίζω την εφαρμογή QR Code στα τιμολόγια, την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS σε 35 νέους κλάδους της αγοράς, τη σύνδεση των POS και των ταμειακών, το ‘κλείδωμα’ των δηλώσεων ΦΠΑ με το myData κ.λπ.

 

Με την απευθείας αλληλεπίδραση, όπως αυτή που έχουμε σήμερα στη Λάρισα, επεμβαίνουμε όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες, προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο των καθυστερήσεων. Και πάντα με ρεαλισμό και πρακτικό πνεύμα, ώστε να μην ταλαιπωρούμε ασκόπως τους συναλλασσόμενους».

 Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το μέτρο της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών, ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι:

 «τις αντιδράσεις για τα POS θα τις χώριζα σε δύο κατηγορίες, τις εποικοδομητικές και τις κακόβουλες: Υπάρχουν, λοιπόν, αντιδράσεις ως προς τον τρόπο υλοποίησης των νέων μέτρων, οι οποίες εστιάζουν σε βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Το οποίο είναι η χρήση POS σε όλη τη λιανική, να μην είναι δυνατόν να εκδοθεί απόδειξη χωρίς διασύνδεση με POS. Από την άλλη όμως, υπάρχουν αντιδράσεις που αποσκοπούν στο να σαμποτάρουν την επιβολή της νομιμότητας. Τις πρώτες τις ακούμε, είμαστε εδώ με ευήκοον ους.

Στις δεύτερες κωφεύουμε, διότι δεν δέχονται την ουσία της προσπάθειας, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον