Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Σε γενικό lockdown μπαίνουν από αύριο, Τρίτη 03.11, Θεσσαλονίκη και Σέρρες-Ποιοι είναι οι αριθμοί που θα στέλνουν μήνυμα στο 13033-Τηλεργασία κατά 50%

Σε γενικό lockdown μπαίνουν από αύριο, Τρίτη 03.11, Θεσσαλονίκη και Σέρρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις δύο περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο του lockdown θα παραμείνουν κλειστές και οι εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πλέον χωρίζεται σε τρεις ζώνες: Στη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Αναλυτικά όσα θα ισχύσουν από αύριο στις δύο Περιφερειακές Ενότητες:

Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε τοπικό lockdown

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας

Απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Πηγή: voria.gr

 

 

Υποχρεωτική από αύριο η τηλεργασία κατά 50% -3.000 ευρώ το πρόστιμο στους εργοδότες

Στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης, που υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας, για την εφαρμογή κατά 50% της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις, προχώρησε από τη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τίθενται κανόνες που αφορούν τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της τηλεργασίας.

Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, οι εργοδότες υποχρεούνται σε ποσοστό 50% να εφαρμόσουν εργασία εξ αποστάσεως αλλά και να δηλώσουν εντός των επόμενων 24 ωρών στο πρόγραμμα Εργάνη για ποιους εργαζόμενους θα κάνουν χρήση της εν λόγω δυνατότητας.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ακόμα πως σε περίπτωση παράβασης προβλέπεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στον εργοδότη, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής της σύμβασης για τον εργαζόμενο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ποιος είναι ο αριθμός που θα στέλνουν με μήνυμα στο 13033 όσοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες

Τον αριθμό 4, που προορίζεται για παροχή βοήθεια σε κάποιον, θα στέλνουν με sms στο 13033 οι γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε ότι το σχολείο θα δίνει μια βεβαίωση και στα παιδιά.

Πώς στέλνουμε sms

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, τα κρούσματα σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες ημέρες, «αλλά ο μόνος λόγος είναι ότι χθες ήταν Κυριακή και αύριο θα έχουμε την πραγματική εικόνα».

Φτάσαμε τις προηγούμενες ημέρες να έχουμε γεμάτο το 90% των κλινών covid στην περιοχή μας, είπε ακόμα ο περιφερειάρχης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Θεσσαλονίκη.

Είπε ακόμα ότι είναι πολύ οδυνηρό μέτρο αυτό που αποφασίστηκε και πρόσθεσε ότι από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ η κάθε μετακίνηση θα γίνεται με sms.

Πηγή: voria.gr 

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι