Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Πρόγραμμα Επιδότησης για την Επανεκκίνηση της Εστίασης – EPIDOSIS, FORWARD TOGETHER

Πρόγραμμα Επιδότησης για την Επανεκκίνηση της Εστίασης

Σήμερα 10/5/2021 είναι η πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων για χρηματοδότηση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 330 εκατ. ευρώ και το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 100 χιλ. ευρώ ανά ΑΦΜ.  

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι θα επιδοτηθούν περίπου οι μισές επιχειρήσεις του κλάδου και έχει γνωστοποιηθεί ότι θα γίνει άμεση αξιολόγηση των προτάσεων και συνεπώς άμεση λήψη της χρηματοδότησης. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε σε όλους του επιχειρηματίες του κλάδου να κινηθούν γρήγορα. Τα έμπειρα στελέχη της EPIDOSIS έχουν την δυνατότητα να σας ενημερώσουν σήμερα για την πιθανή ένταξη της δικής σας επιχείρησης στο πρόγραμμα με βάση τα δικά σας φορολογικά δεδομένα, ώστε να αιτηθείτε όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Είμαστε πάντα δίπλα στον κάθε πελάτη και προτείνουμε εξατομικευμένες λύσεις έχοντας πάντα ως στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Η επιδότηση:

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η στήριξη των επιχειρηματιών του κλάδου στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, δίνοντας μια μη επιστρεπτέα, ακατάσχετη και αφορολόγητη επιχορήγηση για την αγορά υλικών και  πρώτων υλών των πρώτων μηνών της επανεκκίνησης. Στις υφιστάμενες επιχειρήσεις επιχορηγείται το 7% του τζίρου από δραστηριότητες εστίασης για το 2019. Στις νεοσύστατες επιχειρήσεις η επιδότηση υπολογίζεται βάσει του κύκλου εργασιών και των ημερών λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2020 θα επιδοτούνται χωρίς κριτήρια από την δράση.

Οι δικαιούχοι: 

Το πρόγραμμα επιδότησης για την Επανεκκίνηση της Εστίασης αφορά μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του covid-19. Μπορούν να επιδοτηθούν όλες οι επιχειρήσεις με το παραπάνω κριτήριο ανεξάρτητα του έτους της σύστασης, με την διαφορά ότι η ενίσχυση σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται διαφορετικά. Για τον υπολογισμό του ύψους της επιδότησης της επιχείρησής σας μπορείτε να μιλήσετε άμεσα με ένα από τα έμπειρα στελέχη της EPIDOSIS. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε για να ενημερωθείτε για την επιλεξιμότητα της επιχείρησής σας, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν είναι μόνο τα εστιατόρια και οι καφετέριες αλλά μπορεί να είναι και το εστιατόριο μέσα σε ξενοδοχείο ή ένα κυλικείο. Τέλος, στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν και καταστήματα franchise υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 10η Μαΐου.
  • Έχει ήδη οριστεί ως ημερομηνία λήξης των υποβολών η 31η Ιουλίου και αναμένεται να δοθεί σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης.
  • Το καταβληθέν ποσό θα πρέπει να έχει καταναλωθεί από τους δικαιούχους ως και τις 31/12/2021 και θα ελεγχθεί βάσει των αντίστοιχων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και σχετικών εξόδων.

Έχοντας ένα καλά στελεχωμένο Τμήμα Επιδοτούμενων Προγραμμάτων μπορούμε να σας προτείνουμε την καλύτερη επιχειρηματική κίνηση μετά από φοροτεχνικό έλεγχο της δικής σας επιχείρησης και υπό το πρίσμα των δικών σας στόχων.

Η έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS είναι δίπλα σας σε κάθε επιχειρηματική σας δραστηριότητα και αναλαμβάνει να σας βοήθησε σε κάθε σας κίνηση.

Μπορούμε να αναλάβουμε την υποβολή της αίτησης για την επιχείρησή σας και έχοντας ως βασικό πυλώνα την εξατομίκευση των υπηρεσιών μας να σας βοηθήσουμε σε κάθε πτυχή του επιχειρείν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένες προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS καλώντας στο 210 7264080 για τα γραφεία μας στην Αθήνα και στο 2310 477725 για τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική