Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Οι 5 βιομηχανικοί τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές στην Βουλγαρία

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Tomislav Donchev προσδιόρισε τους τομείς της Βουγάρικης Οικονομίας που φαίνεται να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Tech Park της Σόφιας, την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Donchev υπενθύμισε ότι μια στρατηγική που αφορά την έξυπνη εξειδίκευση ανέδειξε τους πιο αναπτυσσόμενους τομείς της χώρας, οποίοι είναι οι Τεχνολογίες Πληροφορίας (ΤΠ), οι βιο-τεχνολογίες, η φαρμακευτική, η κατασκευή μηχανημάτων, καθώς και ο τομέας των ηλεκτρονικών ειδών. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι τομείς υπέστησαν αλλαγές κατά διαστήματα, λόγω της δυναμικής τους φύσης.

Ο κ. Donchev συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Boyko Borisov, τον υπουργό Παιδείας Τodor Tanev, καθώς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη Carlos Moedas. Ο Borisov προσκάλεσε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να επενδύσουν στο νέο πάρκο εκφράζοντας την ελπίδα ότι όπως συνέβη και με το Business Park, το Tech Park θα μπορούσε να μετατραπεί σύντομα σε έναν χώρο, ο οποίος να ευνοεί τις επενδύσεις, την τεχνολογία και τα υψηλά επιστημονικά επιτεύγματα.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το βουλγαρικό κράτος έχει επενδύσει περισσότερα από 100 BGN Μ στο συγκεκριμένο έργο, αναμένοντας από να εκτιμηθεί και αναλόγως από τους επισκέπτες του κατά τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο πάρκο επιστήμης και της τεχνολογίας στη Βουλγαρία αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 26 Νοεμβρίου.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική