Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ο ιταλικός Οίκος Μόδας “Armani” εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει το νέο του εργοστάσιο στην Βουλγαρία

Ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας Armani εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα εργοστάσιο ανδρικών ενδυμάτων στην περιοχή της Βουλγαρίας. Αυτό προέκυψε και έπειτα από συνάντηση μεταξύ της ανώτατου διευθύνοντος συμβούλου του βουλγάρικου οργανισμού προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Μαριέτα Ζαχαρίεβα, και εκπροσώπων της εταιρείας Armani στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik, η συνάντηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώθηκε στην συγκεκριμένη ιταλική πόλη, στα πλαίσια των «Bulgarian days at Expo 2015″.

Η ιταλική εταιρεία μελετά την περιοχή γύρω από τη βουλγαρική πόλη Πλέβεν ως πιθανή περιοχή για να επενδύσει και αξιολογεί την ευκαιρία απόκτησης εξασφαλισμένα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού.

Η Armani ενδιαφέρεται επίσης να υποβάλλει αιτήσεις χρηματοδότησης στα πλαίσια των διαφόρων έργων και προγραμμάτων που αφορούν την κατάρτιση του προσωπικού, ενώ η εταιρεία ελπίζει ότι θα υποστηριχθεί και από το βουλγαρικό κράτος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η κα Ζαχαρίεβα έχει ήδη προτείνει όσον αφορά το προσωπικό, αυτό να αποστέλλεται στην Ιταλία για εκπαίδευση. Η Armani θα διερευνήσει ακόμη τις δυνατότητες για υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία ώστε να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τεχνολογία για το εργοστάσιό της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο επιχειρησιακό φόρουμ το παρακολούθησαν εκπρόσωποι περισσότερων από 200 ιταλικών εταιρειών.

Ειδικότερα, οι ιταλικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία κυρίως σε τομείς όπως: η παραγωγή εξαρτημάτων για αυτοκίνητα, οι λειτουργικές παραχωρήσεις λιμανιών και των αεροδρομίων και ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής υποδομής.

Η κα Ζαχαρίεβα υπέδειξε ορισμένους από τους τομείς στους οποίους η βουλγαρο-ιταλική συνεργασία μπορεί να ενδυναμωθεί και οι εξαγωγές των βουλγαρικών εμπορευμάτων στην Ιταλία να αυξηθούν. Οι τομείς αυτοί είναι: τα βιολογικά τρόφιμα, η παραγωγή μελιού, η οινοποίηση, κατασκευή μεταλλικών δοχείων, η παραγωγή ζάχαρης και σοκολάτας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα χημικά της παραγωγής. Η παραγωγή της λεβάντας και το έλαιο τριαντάφυλλου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλλυντικών και αρωμάτων παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον για τις ιταλικές επιχειρήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Lyuben Petrov αναγνώρισε ότι οι τομείς προτεραιότητας για την προσέλκυση επενδύσεων είναι : ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής καθώς και η φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Ιταλία έχει επενδύσει πάνω από 1,4 δις ευρώ στη Βουλγαρία, με περισσότερα από 1.000 ιταλικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στη χώρα, οι οποίες παρέχουν απασχόληση σε 25 000 άτομα.

Η EpidosisBG σας προτρέπει και δύναται να υποστηρίξει και το δικό σας επιχειρηματικό εγχείρημα στο δελεαστικό περιβάλλον της Βουλγαρίας. Επενδύστε και επωφεληθείτε από το ευνοϊκό οικονομικό καθεστώς της χώρας καθώς και από τα πολύ χαμηλά κόστη της, αναφορικά με φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Σύντομα αναμένεται η έναρξη επιδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο προβλέπει επιδότηση έως και 75% για την δημιουργία νεοσύστατης μεταποιητικής επιχείρησης στην Βουλγαρία. Το ποσό της συγκεκριμένης επιδότησης δύναται να φτάσει τις 300.000 ευρώ.

Ίσως ήρθε η στιγμή να κάνετε πραγματικότητα το όραμά σας για μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση στο μεταποιητικό τομέα της επιλογής σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, η EpidosisBG θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει!

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού