Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Αλλοδαπές Εταιρείες σε Βουλγαρία και Κύπρο – Τι πρέπει να προσέξεις

Αλλοδαπές Εταιρείες σε Βουλγαρία και Κύπρο

Όλοι μιλούν (πλέον) για τα πλεονεκτήματα ίδρυσης μιας εταιρείας σε κράτη με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως είναι η Βουλγαρία και η Κύπρος.

Όλοι εστιάζουν στα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει μια τέτοια κίνηση στην εταιρεία σας – τα οποία πράγματι είναι πολλά – υποσχόμενοι την μείωση του κόστους λειτουργίας, την γρήγορη και ανέξοδη μεταφορά έδρας ή την ίδρυση εταιρείας και τις φορολογικές απαλλαγές που μπορούν να εξασφαλίσουν για τους επιχειρηματίες.

Κανείς όμως δεν κάνει λόγο για τα μειονεκτήματα και τις παγίδες που συνοδεύουν μια πιθανή ίδρυση εταιρείας ή την μεταφορά έδρας στην Βουλγαρία ή την Κύπρο.

Η EPIDOSIS λοιπόν, έχοντας την επιστημονικότητα, την κατάρτιση και τα αντανακλαστικά που απαιτούνται, βάσει πάντα της Ευρωπαϊκής Φορολογικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, καθώς γνωρίζει ταυτόχρονα το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που διέπει την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο, βάσει διεθνών συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, σας οδηγεί με ασφάλεια στις επιχειρηματικές λύσεις που αναζητάτε, για να μην υποπέσετε στις παραβάσεις του νόμου.

Είναι ξεκάθαρο ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, από την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας και με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς, έχουν μεταφέρει μέρος ή σύνολο των δραστηριοτήτων τους σε κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Όμως, πέρα από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποφέρει μια τέτοια απόφαση, υπάρχουν και σημαντικά μειονεκτήματα στην περίπτωση ίδρυσης εταιρείας ή της μεταφοράς έδρας, για παράδειγμα στην χώρα Βουλγαρία.

  • Αναζήτηση του νομικού πλαισίου υποστήριξης μιας LTD
  • Δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας σε εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό
  • Δυσκολία επικοινωνίας με την γλώσσα (Βουλγαρικά) με τα στελέχη των επιχειρήσεων
  • Προσαρμογή στην νοοτροπία και την κουλτούρα ενός διαφορετικού λαού
  • Ο ρυθμός και η ένταση εργασίας είναι χαμηλότερος σε σχέση με την Ελλάδα

Στην EPIDOSIS τα μειονεκτήματα τα κάνουμε πλεονεκτήματα, καθώς διαθέτουμε γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Με αυτό τον τρόπο, είμαστε σε θέση να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και ταχύτατα σε οποιαδήποτε ανάγκη της εταιρείας σας.

Το σημαντικό όμως είναι ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και κατά το λαϊκότερο περισσότερο ‘’ψαγμένοι’’, γιατί κυκλοφορούν διαφόρων ειδών δημοσιεύματα από πολλούς που θέλησαν απλά να αρπάξουν μια ευκαιρία.

Αρκεί λοιπόν να ιδρύσετε μια εταιρεία στην Κύπρο ή την Βουλγαρία ή να μεταφέρετε την έδρα της εταιρείας σας, χωρίς καμιά περαιτέρω δραστηριότητα; Το πραγματικό γραφείο, η απασχόληση προσωπικού, οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας, η δημιουργία ενός website και η πραγματική κατοικία, θα ήταν κάποιες (μόνο) από τις προτάσεις της EPIDOSIS για να έχετε ένα νόμιμο πρόσωπο στις φορολογικές αρχές του κράτους και να διασφαλίσετε το παγκόσμιο εισόδημα σας.

Σας καλούμε λοιπόν στα γραφεία μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ώστε να βάλουμε σε μια σειρά όλα τα ζητήματα που μπορούν να αποτελέσουν παγίδα για την εταιρεία σας, αλλά και εσάς τους ίδιους.

Γιατί στην EPIDOSIS πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Να έχει την δυνατότητα ανεπηρέαστος από φορολογικά, λογιστικά και νομικά ζητήματα, να δημιουργήσει μια λειτουργική, επωφελή και με συνεχή εξέλιξη εταιρεία. Για να συμβούν όλα αυτά, εμείς σας λέμε πάντα την αλήθεια, ώστε να έχετε επίγνωση του ισχύοντος καθεστώτος.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας, στα γραφεία μας σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ, για να συντονίσουμε μια συνάντηση για εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό της επιχείρησης σας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Newsletter

Υπ. Εσωτερικών: Ειδικές άδειες στο Δημόσιο για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/255/οικ.9685/2024, με τίτλο: «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης κανονικών αδειών ενόψει των Ευρωεκλογών –Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».   Με