Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Νέα Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Εφαρμογή της από 1η Ιουλίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Η υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τις βιομηχανίες και το λιανεμπόριο ξεκινά από την 1η Ιουλίου. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει περίπου 600.000 εργαζόμενους και έχει σημαντικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες.

Γιατί Είναι Σημαντική η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας;

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επιτρέπει την ακριβή καταγραφή των ωραρίων και των υπερωριών, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια και ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες. Παράλληλα, διευκολύνει την αποφυγή κυρώσεων για τυχόν αποκλίσεις από το δηλωμένο ωράριο.

Τι Πρέπει να Κάνετε ως Εργοδότης;

  1. Ετοιμότητα Συστήματος: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα καταγραφής χρόνου της επιχείρησής σας είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή μισθοδοσίας. Αυτό θα εξασφαλίσει την ορθή και πλήρη καταγραφή των δεδομένων.
  2. Απολογιστική Δήλωση: Από τον Ιούλιο, θα πρέπει να υποβάλλετε την Απολογιστική Δήλωση Ψηφιακών Ωραρίων και Υπερωριών έως το τέλος Αυγούστου.
  3. Προσοχή σε Παραλείψεις: Οποιαδήποτε παράλειψη σήμανσης έναρξης ή λήξης απασχόλησης μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι καταγραφές είναι ακριβείς.

Κλειδί για την Ορθή Λειτουργία

Η διασφάλιση της ορθής λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας εξαρτάται από τη σωστή σύνδεση με την εφαρμογή μισθοδοσίας. Μια αυτόνομη εφαρμογή καταγραφής χρόνου εργασίας δεν είναι η ασφαλέστερη λύση καθώς δεν καλύπτει την Απολογιστική Δήλωση Ψηφιακού Ωραρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της EPIDOSIS.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Blog

Βρείτε την Ιδανική Ενεργειακή Λύση με τον Προσωπικό σας Ενεργειακό Σύμβουλο από την EPIDOSIS

Η EPIDOSIS, μέσω των Power Teams, προσφέρει εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για την επιχείρησή σας. Ο προσωπικός σας ενεργειακός σύμβουλος λύνει τον γρίφο της καταλληλότερης και

Blog

Σχεδιάστε το Μέλλον της Επιχείρησής σας με την EPIDOSIS: Νομική Κάλυψη για Εργαζομένους την Έκτη Ημέρα

Η νέα νομοθεσία για την απασχόληση την έκτη ημέρα της εβδομάδας εισάγει σημαντικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερη ή εξαήμερη εργασία. Αυτές οι