Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Μύθοι για τις Εταιρίες στην Βουλγαρία

Η ίδρυση εταιριών στην Βουλγαρία, αποτελεί μια όλο και συχνότερη επιλογή για τους Ευρωπαίους Επιχειρηματίες και ιδίως τους Έλληνες.

 

Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, η στρατηγική γεωγραφική θέση, και πολλοί άλλοι παράγοντες καθιστούν την Βουλγαρία πόλο έλξης για διεθνής επενδύσεις. Παρ αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλοί μύθοι γύρω απο το επιχειρείν στην Βουλγαρία, πέντε (5) εκ των οποίων θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο που επιμελήθηκαν τα έμπειρα στελέχη της EPIDOSIS.

Η πραγματικότητα είναι πως η ίδρυση επιχείρησης στην Βουλγαρία είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία που απαιτεί μερικές ώρες φυσικής παρουσίας σας. Ιδιαίτερα για τα  στελέχη της EPIDOSIS, το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς οι έμπειροι συνεργάτες μας, που μιλούν άπταιστα την γλώσσα, θα σας υποδεχτούν στα γραφεία μας στην Sofia ή στο Petrichκαι θα σας συνοδεύσουν καθ όλη την διαδικασία. Υπάρχουν παγίδες που θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε καθώς και ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με την αποφυγή διπλής φορολογίας και το παγκόσμιο εισόδημα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην φυσική υπόσταση της εταιρείας σας για λόγους φορολογικούς αλλά και τραπεζικούς καθώς ελέγχεται κατά την σύσταση της εταιρείας και εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, θα έρθετε αντιμέτωποι με απόρριψη από το τραπεζικό σύστημα και με πρόστιμα από την εφορία.

Η ίδρυση εταιρείας στην Βουλγαρία είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμία παρανομία! Δεν υπάρχει Νόμος που απαγορεύει το επιχειρείν στην Βουλγαρία για τους Έλληνες Πολίτες. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρηθούν και στην συνδυαστική νομολογία μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας χρειάζεται άριστη γνώση καθώς είναι μεγάλη η συχνότητα των φορολογικών αλλαγών στην Ελλάδα που επηρεάζουν την δομή και τη λειτουργία της βουλγαρικής εταιρείας. Τα έμπειρα στελέχη της EPIDOSIS παρακολουθούν τις εξελίξεις  με έμφαση στον εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό για κάθε επιχειρηματία.

Η πραγματικότητα είναι πως η Βουλγαρία αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η οικονομία της ακμάζει και το ΑΕΠ σημειώνει αύξηση άνω του 500% μέσα στην τελευταία 20ετία. Επίσης έχει ένα εκσυγχρονισμένο και ασφαλές τραπεζικό σύστημα που συνεχώς αναπτύσσεται. Πολλές χώρες από την ευρωπαΐκή ένωση συμβάλλουν επενδύοντας στις υποδομές της χώρας, σε πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και σημαντικές φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις.

Καθώς η EPIDOSIS παρέχει επίσημες μεταφραστικές υπηρεσίες απο εξειδικευμένους συνεργάτες που μιλούν Ελληνικά, Βουλγαρικά και Αγγλικά και θα σας συνοδεύσουν σε όλες τις διαδικασίες ίδρυσης και διαχείρισης της εταιρείας σας, η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο για κανέναν απο τους συνεργάτες μας.  Επίσης η Αγγλική γλώσσα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Βουλγαρία.

Πέρα απο τα πολλαπλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν τις επιχειρήσεις στην Βουλγαρία, το ακμάζων επιχειρηματικό περιβάλλον της Βουλγαρίας έχει προσελκύσει πολλούς μεμονωμένους “Angel Investors” καθώς και πολλές επενδυτικές ομάδες. Το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας έχει προς δανεισμό σημαντικά κεφάλαια με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους σε πάρα πολλές υγιείς επιχειρήσεις που αναζητούν περαιτέρω ανάπτυξη.

Πέρα λοιπόν απο τους μύθους, η πραγματικότητα είναι πως η Βουλγαρία είναι μια χώρα φιλική προς την επιχειρηματικότητα, που αγκαλιάζει τις νέες επενδύσεις, και αναπτύσσεται συνεχώς. Αν θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στην βουλγαρία, η ομάδα της EPIDOSIS είναι εδώ για να σας παρέχει Λογιστική, Μεταφραστική, Συμβουλευτική και Νομική Υποστήριξη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ιδρύσετε τη δική σας Βουλγαρική Εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα και δραστηριοποιηθείτε μέσω της Βουλγαρίας  γρήγορα και με ευελιξία σε όλο τον κόσμο.

 

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στην Φόρμα Επικοινωνίας και να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβούόπου θα σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο Εξατομικευμένου Φοροσχεδιασμού. Επικοινωνήστε άμεσα με τα γραφεία μας στην Αθήνα  2106810690 ή στην Θεσσαλονίκη 2310477725 για να οριστεί η συνάντηση με έναν Σύμβουλο Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της EPIDOSIS.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: