Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

10 Τρόποι για να Μειώσετε τα Λειτουργικά Έξοδα της Επιχείρησης σας

Λειτουργικά έξοδα ένα από τα βασικά κόστη μίας επιχείρησης.

Με τον χειμώνα να είναι καθοδόν, τις αυξήσεις σε ενεργειακό καθώς και στις πρώτες ύλες να είναι εμφανής η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι από τις πρώτες σκέψεις ενός επιχειρηματία. Ακόμη και οι πιο υγιείς επιχειρήσεις ταλανίζονται και δοκιμάζονται στο σημερινό επιχειρείν.

Μία από τις κινήσεις ενός ιδιοκτήτη είναι να υπολογίσει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας του και να έχει πλήρη επίγνωση αυτών προκειμένου να ξέρει τι πληρώνει και που.

Δείτε 10 τρόπους για μείωση αυτών των εξόδων:

1)Έλεγχος και παρακολούθηση των εξόδων

Είναι από τα πιο σημαντικά βήματα ώστε να υπάρχει η πλήρης γνώση του τι και που ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα

2) Αξιολόγηση εξόδων

Εδώ γίνεται η αξιολόγηση των εξόδων και η μελέτη για το ποια από αυτά είναι άσκοπα, μπορούν να μειωθούν ή μπορούν να αντικατασταθούν με άλλους οικονομικότερους τρόπους

3) Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας

Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση, να σβήνουν όλες οι συσκευές και να μην ανάβουν όσες δεν χρειάζεται.

4) Μειώστε τα κόστη εκτύπωσης

Μην εκτυπώνετε άσκοπα, προσπαθήστε να στέλνετε ηλεκτρονικά όσα γίνεται. #paperless

5) Ελέγξτε για εικονική επιλογή υποστήριξης

Πλέον υπάρχουν τρόποι και εταιρίες που παρέχουν γραμματειακή, τηλεφωνική και υποστηρικτική εξυπηρέτηση.

6) Βρείτε νέο χώρο για τη δραστηριότητά σας

Η αλλαγή γραφείων είναι συχνό φαινόμενο για τις εταιρίες καθώς μπορούν να βρεθούν ευκαιρίες και να πάνε σε καλύτερα σημεία με χαμηλότερο μίσθωμα. Αν είστε φυσικά ελεύθερος επιχειρηματίας, πριν να κάνετε το βήμα και να νοικιάσετε το δικό σας χώρο μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που σας παρέχουν οι χώροι co-working.

7) Επιλογή κατάλληλης νομικής μορφής εταιρίας

Με τις εξελίξεις στα φορολογικά, κάποιες νομικές μορφές επιχειρήσεων επωφελούνται περισσότερο και κάποιες λιγότερο. Εάν έχετε εταιρία δείτε εάν έχετε τη κατάλληλη εάν θέλετε να ιδρύσετε συμβουλευτείτε ειδικούς για τις μορφές.

8) Αξιοποιήστε τις digital επιλογές 

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το διαδίκτυο και τις δυνατότητες είτε σε θέμα εμπορικό είτε σε θέμα επικοινωνίας, Εξετάστε, επίσης, κατά πόσον μπορείτε να εκσυγχρονίσετε τις εσωτερικές διαδικασίες αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας το σχετικό κόστος ή τον αριθμό απαιτούμενων συνεργατών ή υπαλλήλων.

9) Ελαχιστοποιήστε τις μικροχρεώσεις της εταιρίας σας

Προσέξτε τις μικρές που σίγουρα κάνετε είτε είναι τραπεζικές είτε λόγω καθυστερήσεων. Θα διαπιστώσετε ότι αυτές σε διάρκεια του χρόνου είναι ένα σημαντικό ποσό.

10) Μην κάνετε απλά περικοπές

Δώστε έμφαση στην ανάπτυξη της επιχείρησης σας όχι στη συρρίκνωση αυτής. Για να επιβιώσει η επιχείρησή σας πρέπει να περικόψετε τις περιττές δαπάνες και τις σπατάλες και ταυτόχρονα να επενδύσετε σε πρωτοβουλίες, που θα μεταμορφώσουν την επιχείρηση.

Λειτουργικά έξοδα και μείωση αυτών

Φυσικά αυτές διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία και υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες για την κάθε μια. Το σημαντικό πλέον είναι να υπάρχει γνώση αυτών στο μέγιστο βαθμό καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για μείωση αυτών.

Μέσα σε αυτές τις κινήσεις υπάρχουν κόστη και λάθη που εκπίπτουν στη φυσική έδρα και τα οποία μπορεί μια επιχείρηση να τα παρακάμψει. Ο συμβουλευτικός χαρακτήρας μας και η ομάδα της EPIDOSIS σας προτρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να δούμε τον καταλληλότερο και πιο ενδεδειγμένο τρόπο ώστε η μείωση των λειτουργικών σας εξόδων να πέσει και έως 80%.

Κλείστε ένα ραντεβού στον παρακάτω σύνδεσμο ή επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη στο τηλέφωνο +30 2310 477725 & στα γραφεία μας στην Αθήνα στο τηλέφωνο +30 210 681 0690 προκειμένου να γίνει μια συγκριτική επιχειρηματική ανάλυση και αντίστοιχα πρόταση από μέρους μας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

10 Q&A για τις Βουλγαρικές Εταιρίες

1. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας Βουλγαρικής έναντι μίας Ελληνικής Εταιρείας; Μία βουλγαρική εταιρεία εξασφαλίζει στον μέτοχο το 90%  των καθαρών κερδών να διανεμηθεί ως

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς: