Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Κύπρος… ο απόλυτος επενδυτικός προορισμός !

Κύπρος… ο απόλυτος επενδυτικός προορισμός !

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, διαθέτοντας μια σύγχρονη και ελεύθερη αγορά, που δίνει στους διεθνείς επενδυτές και τις εγχώριες επιχειρήσεις την εμπιστοσύνη να επενδύσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

Η Κύπρος με μια ματιά…

Η Κύπρος, γνωστή ως «το κόσμημα της Μεσογείου» και ως η θρυλική γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, αποτελεί ένα νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Μεσογείου, το τρίτο κατά σειρά σε πληθυσμό και έκταση στην Μεσόγειο. Η στρατηγική εμπορική της θέση ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και  το γεγονός ότι αποτελεί σταυροδρόμι κάποιων από τις μεγαλύτερες ενεργειακές διαδρομές, την καθιστούν επίκεντρο σημαντικών οικονομικών εξελίξεων. Το συνεχώς αναπτυσσόμενο σύστημα υποδομών, το υψηλού μορφωτικού επιπέδου επαγγελματικό προσωπικό και η απουσία γραφειοκρατικών εμποδίων κατά την διαδικασία ίδρυσης εταιρείας στην Κύπρο, την έχουν αναδείξει ιδανικό προορισμό για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Επενδυτικά κίνητρα στην Κύπρο

Γιατί να επιλέξω την ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο ;

 

Ευνοϊκό φορολογικό σύστημα

Το Κυπριακό φορολογικό σύστημα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, ευέλικτα και ελκυστικά φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη στις κυπριακές εταιρίες και στους ιδιοκτήτες τους.

 • Διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ε.Ε, με μόλις 12,5 % στην φορολόγηση των κερδών και μηδενικό συντελεστή στην διανομή μερισμάτων στους εταίρους.
 • Οι διεθνείς συναλλαγές απαλλάσσονται του ΦΠΑ.
 • Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συμφωνιών περί αποφυγής διπλής φορολογίας με περισσότερες από 48 χώρες, μια εξ αυτών και η Ελλάδα.
 • Κέρδη από μόνιμες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό εξαιρούνται από το φόρο

Μειωμένο μισθολογικό & ασφαλιστικό κόστος

Απαλλαγή από εισφορές ΕΦΚΑ για φορολογικούς κατοίκους Κύπρου. Το μόνο ασφαλιστικό κόστος που επιβαρύνει τον επιχειρηματία στην Κύπρο, είναι αυτό του Διαχειριστή (Manager) της εταιρίας, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη απαλλάσσονται βάσει της σχετικής κυπριακής νομοθεσίας.

Εύκολη διαδικασία ίδρυσης εταιρίας

 • Η Κύπρος παρέχει ευκολία στο Επιχειρείν. Η διαδικασία ίδρυσης – σύστασης μίας εταιρίας στην Κύπρο είναι γρήγορη και απλή, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, με όλα τα επαγγέλματα να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα.
 • Προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες που ευνοούν σε παγκόσμιο επίπεδο την σύναψη εμπορικών συμφωνιών και την πραγματοποίηση συναλλαγών.
 • Δίνει την δυνατότητα σύστασης εταιρίας με ένα τυπικό κεφάλαιο 500 €.

Σταθερό και ασφαλές τραπεζικό σύστημα

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην σταθεροποίηση του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος, γεγονός που το καθιστά ασφαλές και εύρωστο, έτοιμο να δεχθεί νέες επιχειρήσεις, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα βήματα των επιχειρήσεων.

Ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη

Η Κύπρος από το 2004 αποτελεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το 2008 αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, γεγονός που διασφαλίζει την συμμόρφωση της με τους νόμους, τους θεσμούς και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργώντας ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας την δυνατότητα στους επενδυτές να έχουν πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νομικό πλαίσιο

Το νομικό πλαίσιο της Κύπρου βασίζεται στις αρχές του Κοινού Νόμου του Ηνωμένου Βασιλείου, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαρακτηρίζεται από λογιστική και νομική διαφάνεια.

Στρατηγική θέση

Η Κύπρος, το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας και το σημείο συνάντησης μεγάλων διεθνών ενεργειακών διαδρομών, συνδέοντας την Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό

Η Κύπρος διαθέτει επαγγελματικό προσωπικό με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τα Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά πρότυπα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν ικανά και έμπειρα στελέχη για να επανδρώσουν και τις πιο απαιτητικές επιχειρήσεις με συνέπεια και αξιοπιστία.

 

Η Epidosis συνοδοιπόρος στην επιχειρηματική επιτυχία!

Epidosis – Λογιστική, Ελεγκτική, Νομική (Corporate), Μεταφραστική

 

Η Epidosis σας προσφέρει :

 

 • Ολοκληρωμένες Λογιστικές Υπηρεσίες & Συμβουλευτική – λογιστική υποστήριξη από τα έμπειρα στελέχη μας.
 • Εξατομικευμένο Φοροσχεδιασμό βασισμένο στη συνδυαστική φορολογική νομοθεσία της Ελλάδας και της Κύπρου.
 • Τήρηση και παρακολούθηση των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας σας.
 • Εκπαίδευση – κατάρτιση των στελεχών σας για την ορθή έκδοση των τιμολογίων – παραστατικών που θα εκδίδει η εταιρεία σας.
 • Υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία.
 • Πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος, όλων των φόρων που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της χρήσης.
 • Λήψη αποφάσεων από την Κύπρο και όχι από την Ελλάδα, καθώς εκεί βρίσκεται ο τόπος συνεδρίασης του Δ.Σ.
 • Οικονομικά στοιχεία της εταιρείας (κύκλος εργασιών, κέρδη, πληρωμές μέσω τραπεζικών εμβασμάτων) έτσι ώστε να αποδεικνύεται η ενεργοποίηση και όχι η αδράνεια της εταιρείας σας.
 • Άνοιγμα και αποδέσμευση εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού στην Κύπρο
 • Αποφυγή φορολογικών ποινών μέσω ελέγχου ταμειακών διαθέσιμων
 • Αιτήματα επιστροφής ΦΠΑ με αποτελεσματικότητα και λογιστική ορθότητα
 • Επαναπατρισμός κεφαλαίων στην Ελλάδα από μερίσματα κυπριακής εταιρείας
 • Καταχώρηση σας ως φορολογικό κάτοικο Κύπρου
 • Διακοπή λειτουργίας και οριστική εκκαθάριση εταιρείας στην Κύπρο
 • Διαμεσολάβηση σε χορήγηση δανείων σε κυπριακές εταιρείες
 • Σύνταξη και υποβολή business plan για κυπριακές εταιρείες
 • Κατάθεση φακέλου για ενοικιάσεις και μισθώσεις επαγγελματικού οχήματος
 • Δημιουργία ιστοσελίδας στην ελληνική γλώσσα με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής ασφάλειας
 • Απαλλαγή από εισφορές ΕΦΚΑ για φορολογικούς κατοίκους της Κύπρου

 

Γιατί να επιλέξω την Epidosis ;

 • Άριστη επικοινωνία, ποιότητα υπηρεσιών, συνέπεια λόγου και έργου.
 • Εμπεριστατωμένη τεχνογνωσία στην υλοποίηση εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού.
 • Εξειδίκευση στην παροχή ασφαλιστικών, λογιστικών, ελεγκτικών και νομικών υπηρεσιών.
 • Φυσική παρουσία με στεγασμένα γραφεία σε Ελλάδα, Πολωνία, Βουλγαρία και Κύπρο.
 • Μετρήσιμα αποτελέσματα μέσω μηνιαίων αναφορών.
 • Συνολική υποστήριξη για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η αποστολή μας

Η παροχή εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού μέσω συνολικής υποστήριξης και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που αφορούν την ίδρυση και σύσταση εταιρίας, τη λογιστική και νομική υποστήριξη, την παροχή υπηρεσιών μετάφρασης καθώς και την οργάνωση και διεκπεραίωση επενδυτικών project στις χώρες της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας και φυσικά της Ελλάδας.

Το όραμά μας

Πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Να έχει την δυνατότητα, ανεπηρέαστος από φορολογικά, λογιστικά και νομικά ζητήματα, να δημιουργήσει μια λειτουργική, επωφελή και με συνεχή εξέλιξη εταιρεία. Να επενδύει τον χρόνο του και να επικεντρώνεται στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων που θα αποφέρουν κέρδος και ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε σε μία συνάντηση, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε δια ζώσης στα γραφεία μας στην Αθήνα (210 220 6611) και στην Θεσσαλονίκη (2310 477 725) για να συζητήσουμε το επιχειρηματικό σας πλάνο και πώς μπορούμε με επιστημονικότητα και απόλυτη εξειδίκευση να συμβάλουμε στην επιτυχία των επόμενων επαγγελματικών σας βημάτων.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Newsletter

Υπ. Εσωτερικών: Ειδικές άδειες στο Δημόσιο για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/255/οικ.9685/2024, με τίτλο: «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης κανονικών αδειών ενόψει των Ευρωεκλογών –Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».   Με