Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή διαβίβασης δεδομένων μέσω myDATA στην ΑΑΔΕ, υποχρεωτική από την 01.01.2021

einvoicing_edd4e84a375d758a9857dec7db0e70ed

myDATA – ΑΑΔΕ

Ξεκίνησε σε πιλοτική μορφή και θα καταστεί υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2021 η διαβίβαση στο  TAXISnet των δεδομένων έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Πρόκειται για την εφαρμογή με την ονομασία MyData η οποία στοχεύει στο να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή μέσω του περιορισμού της έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η εφαρμογή προσφέρεται για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, καθώς και για τους επαγγελματίες και θα καταστεί υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής MyData προσφέρονται ο εξής υπηρεσίες:

-Ειδική εφαρμογή τήρησης αρχείου εσόδων από τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες όπου καταχωρούν τα στοιχεία των τιμολογίων που εκδίδουν.  Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλου όσοι εξέδωσαν πέρυσι και πρόπερσι μέχρι 50 τιμολόγια παροχής ή πώλησης ετησίως ή είχαν τζίρο έως 50.000 ευρώ και τηρούν απλογραφικά βιβλία. Αυτοί που κάνουν μέσω της εφαρμογής είναι να συμπληρώνουν τα στοιχεία κάθε τιμολογίου που εκδίδουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του Νοεμβρίου, οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα myDATA να εκδίδουν τα τιμολόγιά τους και να λαμβάνουν αντίγραφά τους σε ψηφιακή μορφή.

-Υπηρεσία προς τους τέσσερις Παρόχους Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, δηλαδή των εταιρειών  που καταχωρούν  στο TAXIS τα ηλεκτρονικά τιμολόγια  που εκδίδουν online οι πελάτες τους. Η διαβίβαση των παραστατικών ψηφιακής τιμολόγησης γίνεται με ευθύνη του Παρόχου, σε πραγματικό χρόνο, και αυτόματα, με την έκδοση των παραστατικών.

– Για τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που διαθέτουν μηχανογραφημένα λογιστήρια, παρέχεται από την ΑΑΔΕ μια διεπαφή για την ανταλλαγή των σχετικών δεδομένων. Αν μια επιχείρηση χρησιμοποιεί εμπορικά /λογιστικά προγράμματα διαχείρισης (ERP), οι προσφερόμενες λειτουργίες αυτοματοποιημένης διασύνδεσης, είναι:

α. ΕΣΟΔΑ:

– Αποστολή δεδομένων για τα παραστατικά που εκδίδει.

– Αποστολή χαρακτηρισμών εσόδων που αφορούν τα παραστατικά που εκδίδει.

β. ΕΞΟΔΑ:

– Λήψη δεδομένων όσων παραστατικών έχουν εκδοθεί για αυτήν και έχουν διαβιβαστεί από τους αντίστοιχους εκδότες στην ΑΑΔΕ.

Το επόμενο βήμα είναι και η απευθείας διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet προκειμένου να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο ο τζίρος ανά επιχείρηση στην αγορά και να στοχεύονται, έτσι, καλύτερα οι φορολογικοί έλεγχοι.

Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι για το 2020 οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάσουν τα παραστατικά μόνο του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος). Η υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων όλου του 2020 θα παραμείνει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τα κίνητρα ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου για το έτος αυτό.

Πηγή: capital.gr

 

Tι προτείνει η EPIDOSIS

Μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας επισημοποιήθηκε μέσα στο 2020 καθώς η EPIDOSIS ανακηρύσσεται επίσημος Accounting Partner της EPSILON NET της κορυφαίας εταιρίας πληροφορικής με ειδίκευση στα λογιστικά και HR προγράμματα καθώς και στα συστήματα εμπορικής διαχείρισης.

 

EPSILON SMART by EPIDOSIS

Το EPSILON Smart αποτελεί την καλύτερη και αρτιότερη πρόταση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης της αγοράς. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Web εφαρμογή έκδοσης παραστατικών για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απελευθερώνει τις δυνατότητες κάθε εταιρίας σε ένα εύχρηστο και πρακτικό διαχειριστικό περιβάλλον.

einvoicing

 

EPSILON SMART – ο νέος τρόπος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

Με την εφαρμογή ο επιχειρηματίας δημιουργεί εύκολα και άμεσα τα νέα ηλεκτρονικά τιμολόγια και πραγματοποιεί τις αποστολές μέσω email. Παράλληλα, Συνδέει την επιχείρησή με το Λογιστικό τμήμα της EPIDOSIS αυτόματα πληροφόρηση για όλα τα δεδομένα που επιλέγονται.

Σύνδεση με την πλατφόρμα myDATA

Για όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά, υπάρχει απευθείας σύνδεση της εφαρμογής με την Α.Α.Δ.Ε. και την πλατφόρμα myDATA (Digital Accounting and Tax Application) για την άμεση αποστολή τους, με την αξιοπιστία και την εγγύηση της EPSILON NET.

Η EPSILON NET αποτελεί έναν από τους 4 πιστοποιημένους του myDATA της Α.Α.Δ.Ε. παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ο πλέον αξιόπιστος καθώς κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα συστήματα λογιστικής μηχανοργάνωσης.

Άμεση εκκίνηση και τιμολόγηση από παντού

Η εκκίνηση είναι άμεση και το πρώτο τιμολόγιο μπορεί να εκδοθεί με δύο απλά κλικ. Παράλληλα, η διαχείριση του είναι πανεύκολη καθώς η εφαρμογή γίνεται σε ένα σύγχρονο Web περιβάλλον, από οποιαδήποτε συσκευή (Η/Υ, laptop, tablet, smartphone) και από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Windows, i/OS, Android) χωρίς κόστη παραμετροποίησης, χωρίς επιπλέον κρυφές χρεώσεις και με δυνατότητα μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής για ακόμη καλύτερο έλεγχο.

Όλα στο Cloud

Οργάνωση και ασφάλεια στο Cloud με πρόσβαση από τον Η/Υ σας, το smartphone ή το tablet, όπου κι αν βρίσκεστε, με την αξιοπιστία που προσφέρει το Microsoft Azure που εκτείνεται σε 17 data centers στρατηγικά τοποθετημένα ανά την υφήλιο, προσφέροντας 99,9% και διαθεσιμότητα 24/7.

 

Είμαστε η EPIDOSIS

Πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Να έχει την δυνατότητα, ανεπηρέαστος από φορολογικά, λογιστικά και νομικά ζητήματα, να δημιουργήσει μια λειτουργική, επωφελή και με συνεχή εξέλιξη εταιρεία. Επιπλέον με μια τεράστια γκάμα βασικών και συμπληρωματικών υπηρεσιών, είναι σε θέση να αγκαλιάσει κάθε πτυχή της επιχείρησης σας και να την οδηγήσει με σταθερά βήματα στην κορυφή. Η αποστολή της εταιρίας μας είναι να συνδράμουμε σε κάθε νευραλγική πτυχή της εταιρίας προκειμένου ο κάθε επιχειρηματίας να επενδύει το χρόνο του και να επικεντρώνεται στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων που θα αποφέρουν κέρδος και ανάπτυξη.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ένα δωρεάν ραντεβού στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ή απομακρυσμένα για να μιλήσουμε για το επιχειρηματικό σας πλάνο και πώς μπορούμε με σίγουρα βήματα και απόλυτη εξειδίκευση να συμβάλουμε στην επαγγελματική σας επιτυχία.

Επικοινωνήσετε σήμερα άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS στο 2310 477725.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.
Privacy Preferences
Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκευτούν πληροφορίες από τον περιηγητή σας για διάφορες υπηρεσίες, συνήθως υπό τη μορφή Cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Παρακαλούμε έχετε υπόψιν σας ότι ο αποκλεισμός κάποιοων coookies μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.