Η Standard & Poor’s προβλέπει μια γρήγορη ανάκαμψη της Βουλγαρίας με την κρίση του κορονοϊού

1903429-standardpoorsrel-1549290157-thumb-large_7e065a52499efeafb81a75b607fd58e1

Η Standard & Poor’s προβλέπει μια γρήγορη ανάκαμψη της Βουλγαρίας

Ο αναγνωρισμένος οργανισμός αξιολόγησης Standard & Poor’s προβλέπει μια γρήγορη ανάκαμψη της χώρας της Βουλγαρίας από τη στεφανιαία κρίση.

Ο διεθνής οργανισμός S&P Global Ratings επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Βουλγαρίας σε ξένο και τοπικό νόμισμα «BBB / A-2». Οι προοπτικές για την αξιολόγηση παραμένουν σταθερές, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η συνοπτική έκθεση σημειώνει τη βελτίωση των προσδοκιών για την ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας, καθώς η εγχώρια ζήτηση είναι πιο ανθεκτική στον αντίκτυπο της πανδημίας από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του οργανισμού. Η μείωση του ΑΕΠ το 2020 αναθεωρήθηκε στο -4,5% σε σύγκριση με -6,5% που ορίστηκε στις προβλέψεις S&P για το Μάιο. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα παραμείνει συγκρατημένο αυτό το έτος και το επόμενο, μετά την οποία αναμένεται ταχεία ενοποίηση, συνοδευόμενη από σημαντική εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο οργανισμός αξιολόγησης σημειώνει επίσης την ένταξη του βουλγαρικού λεβ στον Νομισματικό Μηχανισμό II τον Ιούλιο και την ένταξη της Βουλγαρίας στην Τραπεζική Ένωση, και σημειώνει ότι η διαδικασία της τελικής προσχώρησης στην ευρωζώνη θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της BNB και της ΕΚΤ και αναμένεται να λάβει αρκετά χρόνια.

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του οργανισμού για ταχεία ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας μετά την πανδημία, χωρίς ανισορροπίες στον εξωτερικό και χρηματοπιστωτικό τομέα τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό θα επιτρέψει την ταχεία δημοσιονομική ενοποίηση και θα περιορίσει την αύξηση του δημόσιου χρέους.

Ο οργανισμός αξιολόγησης θα αυξήσει την πιστοληπτική ικανότητα εάν η ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας συνοδεύεται από ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και βελτίωση των εξωτερικών ισολογισμών, που υπερβαίνει τις προσδοκίες του οργανισμού. Παράγοντες που θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση περιλαμβάνουν μια βαθύτερη οικονομική ύφεση ή μια επιβράδυνση της ανάκαμψης, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και αύξηση του δημόσιου χρέους τα επόμενα δύο χρόνια.

Fonte: econ.bg

Lascia un commento

Devi essere loggato per inviare un commento.
preferenze sulla privacy
Quando visitate il nostro sito web, il vostro browser può memorizzare informazioni per vari servizi, di solito sotto forma di cookie. Qui potete modificare le vostre impostazioni sulla privacy. Si ricorda che il blocco di alcuni cookie può comportare una riduzione delle funzionalità del sito web.