Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Σύσταση εταιρείας και μεταφορά έδρας στη Βουλγαρία – Τι πρέπει να γνωρίζω

Σύσταση εταιρείας και μεταφορά έδρας στη Βουλγαρία

Πρέπει να μιλάω τη γλώσσα;

Όχι, δεν αποτελεί προϋπόθεση. Εάν η επικοινωνία σας προβληματίζει, το γραφείο μας διαθέτει Μεταφράστρια/Διερμηνέα αναγνωρισμένο από το Βουλγάρικο κράτος, με πολυετή πείρα στην διαχείριση εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων.

Έτσι, μπορούμε να σας παρέχουμε υπηρεσίες μετάφρασης (Επίσημο Μεταφραστικό Κέντρο) κατά την διαδικασία της σύστασης της εταιρείας σας (Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Οργανισμούς) καθώς και στο εμπορικό κομμάτι, κατά την επικοινωνία σας με πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές.

Σας παρέχουμε μετάφραση εγγράφων, e-mail, καθώς και επίσημη μετάφραση σε όποια γλώσσα επιθυμείτε.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της διαμονής σας στη Βουλγαρία και των επαγγελματικών σας επισκέψεων σε τράπεζες, Υπουργεία, Δημόσιες υπηρεσίες, συνεργάτες κ.α. σας διαθέτουμε διερμηνέα αναγνωρισμένο από το Βουλγάρικο κράτος.

Μπορώ να αγοράσω κάποιο ακίνητο στην Βουλγαρία;

Η επιλογή ενός αξιόπιστου και έμπειρου συμβούλου ακινήτων μπορεί να σας εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο. Στην εταιρεία EpidosisBG σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εύρεση της ιδανικής επαγγελματικής στέγης και την αγορά, ενοικίαση ή πώληση του ακινήτου σας. Η αγορά ακινήτων (βιομηχανικών πάρκων, εμπορικών κέντρων, γραφείων, καταστημάτων κτλ.) είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αλλά πραγματοποιούνται μόνο στο όνομα της Βουλγάρικης εταιρείας σας.

Από την εύρεση της κατάλληλης περιοχής μέχρι την εύρεση του οικονομικά κατάλληλου ακινήτου, απαιτείται μελέτη, χρόνος, αλλά και η εμπειρία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των στοιχείων εκείνων που δεν θα διέκρινε κάποιος χωρίς τεχνογνωσία. Είτε αναζητάτε νέο επαγγελματικό χώρο είτε θέλετε να διαθέσετε το ακίνητό σας, φροντίζουμε να σας βρούμε αυτό που ψάχνετε στην πιο συμφέρουσα για εσάς τιμή και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Εάν πουλάω ή αγοράζω από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πληρώνω ΦΠΑ;

Όχι. Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές (μεταξύ κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) απαλλάσσονται του ΦΠΑ μέσω του συστήματος VIES. Ακόμα όμως και οι Ενδο-Βουλγαρικές συναλλαγές, εκκαθαρίζονται άμεσα και σας επιστρέφουν το πιστωτικό υπόλοιπο του ΦΠΑ εντός 45 ημερών σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας σας!

Σε περίπτωση πρόσληψης προσωπικού, είναι φθηνό το κόστος των εργατικών επιβαρύνσεων

Το εργατικό δυναμικό, έχει εξαιρετικά χαμηλό μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη βρίσκεται στα 190€ / μήνα για 5νθήμερη, 8ωρη εργασία και οι ασφαλιστικές του εισφορές στα 80€ / μήνα.

Ο επιχειρηματίας ασφαλίζεται σε κάποιον φορέα υποχρεωτικά στην Βουλγαρία

Εάν είστε διαχειριστής της εταιρείας, ασφαλίζεστε στην Βουλγαρία με μηνιαίο κόστος από 70€ και απαλλάσσεστε του ασφαλιστικού σας φορέα (ΕΦΚΑ) στην Ελλάδα, εάν διατηρείτε κάποια επιχείρηση. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο.

Έχω επιχείρηση στην Ελλάδα και θέλω να ανοίξω και στη Βουλγαρία, μπορώ να επιλέξω σε ποια από τις δύο χώρες θα είμαι ασφαλισμένος;

Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε αν θα είστε ασφαλισμένος στην Ελλάδα ή στη Βουλγαρία και να πληρώνετε τις αντίστοιχες εισφορές, βάσει της σχετικής ασφαλιστικής νομοθεσίας από την Ε.Ε.

Θέλω να φτιάξω ένα e-shop, μπορώ να χρησιμοποιήσω την Βουλγάρικη εταιρία για της συναλλαγές;

Φυσικά, μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω του e-shop σας σε όλον τον κόσμο, με έδρα εναπόθεσης στην Βουλγαρία.

Αν αγοράζω προϊόντα από Ελληνικές εταιρίες για την Βουλγάρικη εταιρία μου, θα πληρώνω το Φ.Π.Α;

Όχι, εφόσον η Ελληνική εταιρία που αγοράζετε τα προϊόντα έχει δικαίωμα ενδοκοινοτικών συναλλαγών, απαλλάσσεται της καταβολής του ΦΠΑ.

Αν εκδώσω ένα τιμολόγιο από την Βουλγάρικη μου εταιρία σε μία ελληνική, θα πληρώσει ο πελάτης ΦΠΑ;

Όχι, εφόσον η εταιρία του πελάτη έχει δικαίωμα ενδοκοινοτικών συναλλαγών, δε θα πληρώσετε ούτε εσείς, ούτε ο πελάτης ΦΠΑ.

Η χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία μας στην αγορά της Βουλγαρίας μας καθιστά τους ιδανικούς συνεργάτες για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε επενδυτική κίνηση στη Βουλγαρία.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού