Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) – Η πιο περιζήτητη μορφή επιχείρησης από τους Έλληνες επιχειρηματίες. Μάθε τους λόγους.

Η πιο περιζήτητη μορφή επιχείρησης και γιατί η ΙΚΕ

Απάντηση στο δίλημμα , αν τελικά συμφέρει η σύσταση ή η διατήρηση μιας ατομικής επιχείρησης ή προσωπικής εταιρείας (ΟΕ – ΕΕ κλπ.), συγκριτικά με την ίδρυση ή την μετατροπή σε μια νέα κεφαλαιουχική (ΑΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ), αναζητούν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, που επιδιώκουν τις πιο ευνοϊκές φορολογικές,- και όχι μόνο-, συνθήκες για την επιχείρηση τους.

Ποια, άραγε, είναι η βέλτιστη επιλογή;

Από τις τρεις νομικές μορφές κεφαλαιουχικών εταιριών, εκείνη που ξεχωρίζει και φαίνεται να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, είναι η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ). Το προβάδισμα αυτό οφείλεται στα πλεονεκτήματα που προσφέρει συγκριτικά με τις άλλες, με κυριότερα την ευκολία σύστασης με μικρό κόστος, την ευκολία διαχείρισης, την απαίτηση κεφαλαίου ίδρυσης από μόλις 1 ευρώ, και την εξασφάλιση της προσωπικής περιουσίας των  συμβαλλόμενων.

Για το λόγο αυτό, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) έχει αποδειχθεί πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής στον ελληνικό επιχειρείν, με έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιχειρηματιών να την προτιμούν ως μορφή ίδρυσης της εταιρείας τους.

Το γιατί λοιπόν να ιδρύσετε μια ΙΚΕ ή να μετατρέψετε την εταιρεία σας σε ΙΚΕ είναι προφανές, δεδομένης της φορολογικής ελάφρυνσης που θα επωφεληθείτε.

Οι σύμβουλοι της Epidosis μπορούν να σταθούν δίπλα σας στην λήψη τέτοιων αποφάσεων, ώστε να σας καθοδηγήσουν στην βέλτιστη επιχειρηματική επιλογή.

Πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Να έχει την δυνατότητα, ανεπηρέαστος από φορολογικά, λογιστικά και νομικά ζητήματα, να δημιουργήσει μια λειτουργική, επωφελή και με συνεχή εξέλιξη εταιρεία!

Γιατί όμως να επιλέξετε την ίδρυση μιας ΙΚΕ;

Ανάλογα με το κέρδος της επιχείρησης σας, γνωρίζετε ίσως ήδη ότι στις ατομικές επιχειρήσεις φορολογείται έως και με  44%, πράγμα που δεν υφίσταται με τις προσωπικές ή τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, όπου το σύνολο των κερδών φορολογείται με 22%.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζει επίσης η συμμετοχή των εταίρων σε μια ΙΚΕ, καθώς είναι εφικτό πλέον ο διαμοιρασμός του εισοδήματος σε περισσότερα από ένα άτομα, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση.

Τέλος, δεν πρέπει να παραληφθεί το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει μια ΙΚΕ στα συμβαλλόμενα μέλη  και αναφερόμαστε στην προστασία της ατομικής περιουσίας του εταίρου , καθώς αυτή δεν κινδυνεύει ποτέ για τις υποχρεώσεις της εταιρείας.

Αναφέροντας μόνο κάποια βασικά χαρακτηριστικά της ΙΚΕ, αποδεικνύεται -ήδη- περισσότερο ευέλικτη και οικονομικά συμφέρουσα συγκριτικά με τους περισσότερους τύπους εταιρικής μορφής.

Η Epidosis είναι επαρκώς προετοιμασμένη ώστε να βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε βήμα της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, έχοντας σε ετοιμότητα την έμπειρη ομάδα της που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Σας καλούμε να εμπιστευτείτε και να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν από τους Συμβούλους της Epidosis στα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ για να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας!

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Newsletter

Υπ. Εσωτερικών: Ειδικές άδειες στο Δημόσιο για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/255/οικ.9685/2024, με τίτλο: «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης κανονικών αδειών ενόψει των Ευρωεκλογών –Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».   Με