Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Βουλγαρία και Startup

Βουλγαρία και Startup

Η Βουλγαρική Ένωση StartUp επιλέγει τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις με βάση τις τεχνολογίες digital και software.

Η πανδημία Covid-19 ανέβαλε για αρκετούς μήνες τον διαγωνισμό για τις πιο επιτυχημένες Startup εταιρίες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – CESA (Κεντρικά Ευρωπαϊκά Βραβεία Startup). Η Βουλγαρική Ένωση Startup που ενώνει περισσότερες από 500 εταιρείες διοργανώνει τον φετινό διαγωνισμό. Η CESA πραγματοποιείται σε 7 περιοχές παγκοσμίως και η Βουλγαρική Ένωση Startup οργανώνει τον διαγωνισμό για τη Βουλγαρία. Οι υποψηφιότητες σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες μπορούν να υποβληθούν έως τα τέλη Αυγούστου, ενημερώνουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου. Όλοι μπορούν να εξοικειωθούν με τους όρους συμμετοχής στον ιστότοπο του Βουλγαρικού Συλλόγου Εκκίνησης.

Βραβεία για νεοσύστατες εταιρείες θα δοθούν για 5η συνεχόμενη χρονιά. Θα μάθουμε τα ονόματα των νικητών σε μια δημόσια τελετή στα μέσα Νοεμβρίου. Οι άνθρωποι μπορούν να ορίσουν τις εταιρείες που θεωρούν τις καλύτερες. Μια αρμόδια κριτική επιτροπή θα τους εξετάσει μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Εκκίνησης Ντομπρόμιρ Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας.

“Τρεις βουλγαρικές εταιρείες έφτασαν στους τελικούς του περασμένου έτους στην Κίνα. Οι εταιρείες αναπτύσσονται και ο ανταγωνισμός είναι αρκετά έντονος. Μία από τις εταιρείες κατασκευάζει ρομπότ που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εργάζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχουν σοβαρές δυνατότητες. Φέτος, ήταν αντιμέτωποι με την κατάσταση που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και χρειάζονται βοήθεια. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας – να αλλάξουμε το τοπικό περιβάλλον, προκειμένου να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές και να διατηρήσουμε τις βουλγαρικές εταιρείες. Περισσότερο από το 25% των τα μέλη μας είναι ήδη εγγεγραμμένα στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτήν την αρνητική τάση. ”

«Εργαζόμαστε για να δούμε τις πρώτες βουλγαρικές εταιρείες που εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο Λέβα τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια. Έτσι, η Βουλγαρία θα είναι σε θέση να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις », λέει ο Ντομπρόμιβ Ιβάνοφ. Κατά την άποψή του, οι βουλγαρικές εταιρείες εκκίνησης, καθώς και οι εταιρείες λογισμικού και υψηλής τεχνολογίας, έδειξαν μια ισχυρή αίσθηση αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της κρίσης. “Προσπάθησαν να βοηθήσουν τις κρατικές αρχές, άλλες επιχειρήσεις, το υπουργικό συμβούλιο και τους άρρωστους. Ένα από τα πράγματα που η κρίση έφερε στο φως ήταν η ανάγκη να συνεργαστούμε πολύ πιο κοντά με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, επειδή παρέχουν λύσεις που είναι πολύ πιο ανθεκτικές σε τέτοιες κρίσεις », υποστηρίζει ο Dobromir Ivanov.

«Οι παραδοσιακές βιομηχανίες συνειδητοποιούν τώρα την ανάγκη να γίνουν ψηφιακές. Δυστυχώς, κανένα από τα μέτρα που έλαβε το κράτος δεν απευθύνεται σε αυτούς τους τύπους εταιρειών. Ψάχνουμε ακόμα για διάλογο. Πολλές εταιρείες δεν μπορούν να παρουσιάσουν μείωση των εσόδων που θα τους επέτρεπε να υποβάλουν αίτηση για κρατική ενίσχυση, διότι πέρυσι δεν είχαν έσοδα. Η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να γίνει περιφερειακός ηγέτης στις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι εταιρείες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα κεφάλαια. Κινούμαστε με αυτοπεποίθηση προς αυτή την κατεύθυνση “, λέει ο Ντομπρόμιρ Ιβάνοφ.

Πηγή: bnr.bg

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Ανάπτυξη στην Πράξη // Οne to One 30′

Η EPIDOSIS είναι μια εταιρία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης στους παρακάτω τομείς:

Accounting

Noμικές Υπηρεσίες

H Φιλοσοφία μας Παρέχουμε νομικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών συννυφασμένες με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους εντολείς μας. Με εξειδικευμένη νομική