Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Η πλειοψηφία των επενδυτικών σχεδίων στη Βουλγαρία είναι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Executive Director του Invest Bulgaria Agency (IBA) Stamen Yanev και ο υπουργός Οικονομίας Bojidar Lukarski συμμετείχαν στο οικονομικό φόρουμ «Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία – Βουλγαρίας», που πραγματοποιήθηκε στις 11 – 12 Φεβρουαρίου, στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο Stamen Yanev παρουσίασε τα επενδυτικά κίνητρα στους δυνητικούς επενδυτές και σημείωσε ότι οι ξένες εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα». «Η πλειοψηφία των πιστοποιημένων επενδυτικών σχεδίων από το Invest Bulgaria Agency είναι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», ανέφερε.

O Stamen Yanev συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της ”Witte» στην πόλη του Velbert. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και η επέκταση της ήδη υπάρχουσας εταιρείας στη Βουλγαρία.

Η «Witte» ανέπτυξε επιτυχώς επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία. Η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως επενδυτής Α’ κατηγορίας το 2012 και σήμερα απασχολεί 614 άτομα στη Βουλγαρία. Η εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 10 εκατ. ευρώ για την επέκταση της παραγωγής της, η οποία είναι 4 εκατ. ευρώ περισσότερα από ό, τι αρχικά είχε αναφερθεί στις ΙΒΑ επενδύσεις, στο πλαίσιο του νόμου για την προώθηση επενδύσεων.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Επέκταση Επιδόματος Μητρότητας: Τι Σημαίνει για τις Εργαζόμενες Μητέρες

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Με αναδρομική ισχύ από τον