Η Moody’s αυξάνει τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία της Βουλγαρίας σε BAA1

sofia_d0f31666dedffa68018e19ed3800cbde

Αύξηση Βαθμολογίας της Βουλγαρίας από τη Moody’s

Η Moody’s αύξησε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία ξένου και τοπικού νομίσματος της Βουλγαρίας σε Baa1 με σταθερές προοπτικές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στην πρόοδο της Βουλγαρίας στην ένταξη στην Ευρωζώνη και στις επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες έχουν παρατηρήσει μια βελτίωση στο προφίλ χρέους της χώρας, ένα αξιόπιστο χαρτοφυλάκιο νομισμάτων και μια καλή πολιτική προϋπολογισμού.

Μέσα σε δύο μήνες, αυτή είναι η δεύτερη έγκυρη διεθνής υπηρεσία που δίνει θετική αξιολόγηση για τη Βουλγαρία , γράφει ο Μπόικο Μπορίσοφ. “Ακόμη μια άλλη διεθνής αναγνώριση της δημοσιονομικής μας πολιτικής μας υποχρεώνει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να μην παρεκκλίνουμε από την πορεία”, καταλήγει.

Πηγή: novinite.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.
Privacy Preferences
Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, μπορεί να αποθηκευτούν πληροφορίες από τον περιηγητή σας για διάφορες υπηρεσίες, συνήθως υπό τη μορφή Cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Παρακαλούμε έχετε υπόψιν σας ότι ο αποκλεισμός κάποιοων coookies μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.