Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Αλλαγές στις Φορολογικές Δηλώσεις

Με την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η φορολογική σας εικόνα αποτυπώνεται στην φορολογική σας δήλωση αλλά διαμορφώνεται κατά την διάρκεια του έτους. Έτσι, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι μια απλή διαδικασία. Στην EPIDOSIS σας υποστηρίζουμε σε όλη την διάρκεια του φορολογικού έτους, καθώς σε κάθε προσφερόμενη υπηρεσία είμαστε πάντα δίπλα σας και η υποστήριξή μας προς εσάς είναι συνεχής.

Επιλέγοντας την EPIDOSIS δεν έχετε μόνο έναν λογιστή για την υποβολή της δήλωσής αλλά έναν φορολογικό συνοδοιπόρο, ο οποίος θα σας οδηγήσει με ασφάλεια στην λιγότερο κοστοβόρα και πιο γρήγορη φορολογική διαδικασία.

Από 27 Μαίου, λοιπόν έχουν ανοίξει οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020, των νομικών προσώπων και φυσικών προσώπων, ενώ ημερομηνία λήξης των υποβολών των φορολογικών δηλώσεων έχει οριστεί η 17η Αυγούστου. Για περίπου 6,5 εκατ. φορολογούμενοι θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων στο TAXISnet, την στιγμή που το προηγούμενο έτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 στην ζωή όλων.

Τρόπος αποπληρωμής 

Συνεχίζοντας τον προηγούμενο τρόπο καταβολής του φόρου, θα μπορεί και φέτος να γίνει η αποπληρωμή του ποσού σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Σημαντική πληροφορία είναι ότι στην περίπτωση που η φορολογική σας δήλωση υποβληθεί έως το τέλος του Ιουλίου θα πληρώσετε μόνο την πρώτη δόση στο τέλος του μήνα. Αντίθετα, αν υποβληθεί εντός του Αυγούστου θα πληρώσετε ταυτόχρονα τις δύο πρώτες δόσεις στο τέλος του καλοκαιριού. Μάλιστα, σε περίπτωση απευθείας αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος θα ισχύει έκπτωση της τάξεως του 3%.

Προκαταβολή φόρου

Τα νομικά πρόσωπα θα καταβάλουν προκαταβολή φόρου της τάξης του 70% και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά από μείωση του ποσοστού συγκριτικά με πέρυσι, θα καταβάλουν το 55% του φόρου. Επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν μείωση του φορολογικού συντελεστή της φορολογικής κλίμακας στο 9% και της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τα έτη 2020 και 2021.

Μια επιπλέον αλλαγή, η οποία προήλθε από την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς λόγω του Covid-19 είναι η εξαίρεση των πληττόμενων από την πανδημία και των φορολογουμένων άνω των 60 ετών από την υποχρέωση συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αντιστοίχως, όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις θα επιβαρυνθούν με το μισό πέναλτι, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, τα τεκμήρια διαβίωσης δεν θα ισχύουν για φέτος για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19.

Λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που αυτή έχει επιφέρει, χιλιάδες φορολογούμενοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται σημαντικά. Πολλοί από τους φορολογούμενους οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν το δικαίωμα επιστροφής φόρου, μπορεί πλέον να είναι σε θέση να το λάβουν. Παραδείγματα αντίστοιχης κατηγορίας φορολογουμένων είναι οι μισθωτοί οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή, οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα κάτω των από 10-12.000 ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 20%.

Σε κάθε περίπτωση, η υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποφευχθούν επιπλέον επιβαρύνσεις στον φορολογούμενο. Η EPIDOSIS έχει τη εμπειρία και την τεχνογνωσία να σας υποστηρίξει σε αυτή την επιλογή παρέχοντας έναν εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό βασισμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένες προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS καλώντας στο 210 681 0690 για τα γραφεία μας στην Αθήνα και στο 2310 477725 για τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Newsletter

Υπ. Εσωτερικών: Ειδικές άδειες στο Δημόσιο για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.69/255/οικ.9685/2024, με τίτλο: «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης κανονικών αδειών ενόψει των Ευρωεκλογών –Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».   Με