Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Ενοικίαση αυτοκινήτου από Βουλγαρία

Η κατοχή και η συντήρηση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού έχει εξελιχθεί σε ακριβό «σπορ» λόγω των φορολογικών αλλαγών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα Τεκμήρια και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης έχουν οδηγήσει πολλούς Έλληνες να αναζητήσουν διέξοδο ώστε να διατηρήσουν τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους ή να αγοράσουν μεταχειρισμένα με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.

Η εταιρεία Epidosis έρχεται να σας δώσει την λύση, της ενοικίασης αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες καθώς είναι νόμιμη και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία ανά την Ευρώπη νοικιασμένου αυτοκινήτου με βουλγάρικες ή άλλου κράτους-μέλους πινακίδες. Εξάλλου η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., αποτελεί Θεμελιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Έλληνας ιδιοκτήτης μεταβιβάζει το όχημα του σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων της Βουλγαρίας και με ιδιωτικό συμφωνητικό διασφαλίζει την κατοχή της κυριότητας του αυτοκινήτου. Έτσι, με επίσημα έγγραφα, το αυτοκίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της βουλγάρικης εταιρείας ενοικιάσεων ΙΧ. Το ετήσιο κόστος διατήρησης του ενοικιαζόμενου οχήματος με βουλγάρικες πινακίδες ανέρχεται από 400 – 600 ευρώ το χρόνο, στα οποία περιλαμβάνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας, το κόστος ασφάλισης και το ΚΤΕΟ.

Ακολουθώντας τις ίδιες πρακτικές μπορούν να αγοράσουν οχήματα πολυτελείας και μεγάλου κυβισμού, στις χαμηλές τιμές που πωλούνται στη Βουλγαρία, χωρίς να τα ταξινομήσουν στην Ελλάδα.

Η εταιρεία Epidosis διαθέτει βαθιά γνώση της Ελληνικής, Βουλγαρικής και Ευρωπαϊκής Φορολογικής Νομοθεσίας και πολύχρονη εμπειρία στο φοροσχεδιασμό και τη συνδυαστική λογιστική των επιχειρήσεων από την Ελλάδα στη Βουλγαρία.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Νέων & Υπό Σύσταση Μεγάλων Επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027 η εν λόγω δράση συνολικού ύψους

Blog

«Ενίσχυση Επενδυτικών Σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων Υφιστάμενων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ

Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2021/1056 για τη θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» ΕΣΠΑ 2021-2027, η εν λόγω δράση συνολικού