Ι.Κ.Ε (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) – Μάθε τα Πλεονεκτήματα

greek_post_resized_c0aa659278549848256b56ac2d6bf834

Πλεονεκτήματα Ι.Κ.Ε

Στην εταιρία EPIDOSIS έχουμε καταφέρει να οδηγήσουμε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη και την κερδοφορία μέσω του σταθερού και συνεχόμενου ενδιαφέροντος μας από το σημείο μηδέν και την σύσταση της εταιρείας μέχρι και την πραγματοποίηση των ονείρων κάθε πελάτη μας.

 

Το συνεχόμενο ενδιαφέρον προς τον πελάτη και οι υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Επιλέγοντας την EPIDOSIS δεν έχετε μόνο έναν λογιστή αλλά ένα σύμβουλο καθόλη την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

 

The Private Capital Company has been very popular in the business world of the country, as it shows advantages, so you can make some concrete results together with EPIDOSIS by making the most correct business choice.

 

Capital

Στο κεφάλαιο της εταιρείας μπορεί να συμμετέχει ένας ή περισσότεροι εταίροι. Στην περίπτωση ενός εταίρου η εταιρεία ονομάζεται Μονοπρόσωπη και στην καθομιλουμένη μπορεί να την ακούσετε ως ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, το κεφάλαιο μιας Ι.Κ.Ε. μπορεί να ξεκινάει από 1€ όμως δεν συνίσταται να γίνει η έναρξη της επιχείρησης έχοντας ένα τόσο μικρό κεφάλαιο καθώς η εμπειρία μας στο χώρο, μας δείχνει ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σίγουρα στην τροποποίηση του καταστατικού με σκοπό την αύξηση του κεφαλαίου για να αποφευχθούν προβλήματα λογιστικής φύσης. Τέλος, στην περίπτωση των Ι.Κ.Ε. επιτρέπεται η συνεισφορά των εταίρων σε είδος ή ανάληψη υποχρεώσεων εκτέλεσης εργασιών αντί για συμμετοχή με χρηματικό κεφάλαιο.

 

Administrator

Η Ι.Κ.Ε. μπορεί να συνίσταται από ένα ή περισσότερα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Όργανα της εταιρείας είναι η συνέλευση των εταίρων και ο/οι διαχειριστής/ές της εταιρείας δεν είναι απαραίτητο να είναι και εταίρος. Η επικοινωνία μεταξύ των εταίρων μπορεί να πραγματοποιηθεί και εξ αποστάσεως, διευκολύνοντας έτσι την διαδικασία λήψης αποφάσεων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που το κέντρο διαχείρισης είναι σε διαφορετική χώρα από τα υποκαταστήματα.

 

Liability of partners

The limited liability of the partners of an I.K.E. perhaps it is the most basic advantage of this particular legal form. More specifically, while it includes all the advantages of capital companies S.A. and Ltd., the liability of the partners in the case of an I.K.E. limited to the amount of their contribution to the initial capital. This practically means that there is no risk to the personal property of the partners.

 

Taxation

The most important tax rates for an I.K.E. is:

Income tax rate: 22% on profit
Dividend tax rate: 5% on dividends
Συντελεστής προκαταβολής φόρου: 50% για τις 3 πρώτες χρήσεις και μετά το πέρας της τριετίας η προκαταβολή φόρου ανέρχεται στο 80%

 

Insurance

Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα των Ι.Κ.Ε. είναι ότι για τους εταίρους η ασφάλιση ορίζεται ως προαιρετική. Υποχρεωτικά πρέπει να είναι ασφαλισμένος μόνο ο διαχειριστής της εταιρείας. Επίσης, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν συνδέονται πλέον με το ύψος του κατώτατου μισθού αλλά οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ασφαλιστική τους κλάση ξεκινώντας από το ποσό των 136€ μηνιαίως.

 

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της νομικής μορφής της εταιρείας είναι μια πολύ σημαντική επιλογή. Η EPIDOSIS έχει τη εμπειρία και την τεχνογνωσία να σας υποστηρίξει σε αυτή την επιλογή παρέχοντας έναν εξατομικευμένο φοροσχεδιασμό βασισμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένες προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS καλώντας στο 210 6810690 για τα γραφεία μας στην Αθήνα και στο 2310 477725 για τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Contact an Epidosis representative directly and receive personalized consulting and accounting tax planning for your business.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
privacy preferences
When you visit our website, information may be stored by your browser for various services, usually in the form of cookies. Here you can change your privacy settings. Please be aware that blocking some cookies may result in reduced functionality of the website.