Συμμετέχουμε στη FOOD EXPO 2024 09-11/03: Θα μας βρείτε Αίθουσα 02 / Περίπτερο Ε33

Είστε κάτοχος e-shop; Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κάνετε την επιχείρησή σας πιο ανταγωνιστική

Αναμφίβολα οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μπορούν να αποφέρουν πολλά οφέλη για πάρα πολλές επιχειρήσεις. Ωστόσο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασαφές επιχειρηματικό περιβάλλον, οι  σύγχρονες εταιρείες καλούνται πλέον να ξεπεράσουν τα στενά όρια των χωρών τους αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα μια ενοποιημένης οικονομίας όπως αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί ακόμα και στην τοπική αγορά, να επεκταθούν σε νέες αγορές υιοθετώντας ένα παγκόσμιο εταιρικό προφίλ, προσβάσιμο και προσιτό σε κάθε επιχειρηματία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να προσφέρει μια σειρά από επιλογές με σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη μιας ευέλικτης και ανταγωνιστικής ηλεκτρονικής επιχείρησης, καταρρίπτοντας τα οικονομικά σύνορα και ξεπερνώντας τα «στεγανά» μιας τοπικής εταιρίας. Ενδεικτικά δείτε παρακάτω τις εναλλακτικές που μπορούν να προκύψουν εντός των χωρών της ενωμένης Ευρώπης:

Ι. Drop shippingH νέα τάση των eshops

Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι εκμηδενίζει, σχεδόν, το απαιτούμενο κεφάλαιο έναρξης, καθώς απαλλάσσει το e-shop από την ανάγκη προαγοράς (stock) και αποθήκευσης των προϊόντων. Η όλη διαδικασία έχει κοινά στοιχεία με τις τριγωνικές συναλλαγές, όπως τις γνωρίζουμε. Το e-shop λαμβάνει την παραγγελία από τον πελάτη από τον οποίο εισπράττει την αξία της λιανικής πώλησης, πληρώνει την αξία της χονδρικής στον χονδρέμπορο και αυτό αποστέλλει απευθείας το προϊόν στον τελικό πελάτη.

Η πράξη φορολογείται στο κράτος εισαγωγής των αγαθών, στο οποίο οφείλονται οι δασμοί και ο ΦΠΑ εισαγωγής, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της εκάστοτε χώρας. Όμοια είναι η αντιμετώπιση όταν το αγαθό αποστέλλεται στον τελικό καταναλωτή στην Ελλάδα, όπου εφαρμόζονται όποιες επιβαρύνσεις προβλέπει ο Τελωνειακός Κώδικας.

ΙΙ. Ίδρυση – Σύσταση εταιρείας στην Βουλγαρία, Κύπρο ή Πολωνία

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες μπορείτε να αποκτήσετε ΑΦΜ και εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως, ενώ η πλήρης ενεργοποίηση θα ολοκληρωθεί σε 10-15 εργάσιμες ημέρες. Ταυτόχρονα, η εταιρεία σας θα εισαχθεί στο σύστημα VIES και θα αποκτήσει ευρωπαϊκό ΑΦΜ και τελωνειακό αριθμό EORI το οποίο αφορά διεθνείς συναλλαγές με τρίτες χώρες.

III. Υποκατάστημα αλλοδαπής με έδρα μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα

Μπορείτε να αποκτήσετε φορολογικές διευκολύνσεις και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των υπόλοιπων ημεδαπών εταιρειών χωρίς να διακόψετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στην Ελλάδα Η ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα είναι μια διαδικασία εξαιρετικά απλή και σύντομη, με σκοπό να πετύχουμε όλες τις φορολογικές διευκολύνσεις που προσφέρει το σύστημα των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών.

IV. Ready Made Companies (RMC) 

Οι RMC αποτελούν άμεσα διαθέσιμες εταιρείες με ΑΦΜ, πλήρως ενταγμένες στο σύστημα VIES. Σας δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσετε μια έτοιμη εταιρεία, με πλήρη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά σε μία μόλις ημέρα. Παράλληλα με απόλυτη νομιμότητα πραγματοποιείται άμεσα η μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων, παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες συμπληρωματικές αλλαγές ώστε η νέα εταιρεία να είναι έτοιμη για εμπορική αξιοποίηση.

 Maketa4a

 

Τι προσφέρει η συνεργασία με την EPIDOSIS 

H EPIDOSIS δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Πολωνία χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ευεργετικά επιχειρηματικά προνόμια, παρέχοντας υπηρεσίες εξατομικευμένου φοροσχεδιασμού με έντονο συμβουλευτικό χαρακτήρα, για περισσότερα από 30 χρόνια. Η εκτεταμένη ενασχόληση με τις συγκεκριμένες αγορές μας έχει εξοπλίσει με ασύγκριτη εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε το επιχειρηματικό σας εγχείρημα με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό επιτυχίας.

Με την εταιρία EPIDOSIS  η διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών γίνεται με πλήρη εκπροσώπηση από την εταιρία μας παρέχοντας τη δυνατότητα να διαχειριστείτε την εταιρία σας από όπου και αν βρίσκεστε, με ευκολία και ευελιξία, καθώς ακόμα κι η τιμολόγηση θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι πληρωμές μέσω Internet Banking.

  • Πλήρης φορολογική και τραπεζική υποστήριξη

Η εταιρία EPIDOSIS σας παρέχει υπηρεσίες Φορολογικής και Λογιστικής Υποστήριξης αλλά και έναν ολοκληρωμένο φοροσχεδιασμό που θα αγκαλιάσει κάθε πτυχή της επιχείρησης σας. Συγχρόνως είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματία στο  άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όψεως (σε Ευρώ ή άλλο νόμισμα) σε Πολυεθνική Τράπεζα καθώς και διεκπεραίωση όλων των εργασιών (κωδικοί e-banking, κάρτες Debit, διασύνδεση με τραπεζικούς λογαριασμούς στις Ελληνικές Τράπεζες κτλ.)

  • Ολοκληρωμένη Νομική Υποστήριξη 

Το Νομικό τμήμα της εταιρείας μας με τους έμπειρους δικηγόρους μας, πέρα από την νομική σύσταση της εταιρείας σας, αναλαμβάνουν την σύνταξη όλων των εμπορικών συμβάσεων καθώς και των λοιπών νομικών θεμάτων που θα προκύψουν κατά την λειτουργία της εταιρείας σας.

  • Ασφαλιστική Κάλυψη

Όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη που θα χρειαστείτε στη χώρα της Βουλγαρίας, σας παρέχουμε μέσω συνεργατών μας (ασφαλιστικές εταιρείες) πλήρη κάλυψη των επιχειρήσεών σας ασφαλίζοντας κτίρια, εξοπλισμό, μηχανήματα, εμπορεύματα κλπ., με ένα πλήθος παροχών που οργανώνονται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με την επιχείρησή σας.

  • Άμεση εξασφάλιση έδρας 

Διαθέτουμε  την δυνατότητα να σας παραχωρήσουμε Φορολογική Έδρα ώστε να στεγάσετε τα βιβλία, τα τιμολόγια, τις σφραγίδες και όλες τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησής σας. Πρακτικά, δεν χρειάζεται να μισθώσετε κάποιον επαγγελματικό χώρο, και έτσι αποφεύγετε το ενοίκιο και όλα τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, Internet κλπ). Συγχρόνως αποφεύγετε και το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος απασχόλησης κάποιου υπαλλήλου, καθώς το προσωπικό του γραφείου μας, θα εξυπηρετήσει άψογα για οτιδήποτε προκύψει, χωρίς να είναι απαραίτητη η δική σας παρουσία.

 

 

Η παρούσα ανάρτηση έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί μέρος εξειδικευμένης παροχής συμβουλών. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ευέλικτες μορφές ίδρυσης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS στο 2310 477725 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ για να κλείσουμε ένα δωρεάν ραντεβού και να συζητήσουμε για τον Εξατομικευμένο Φοροσχεδιασμό και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Κοινοποίηση σε

Περισσότερα

Accounting

Executive Tax Planning: Οδηγός για Επιχειρηματική Επιτυχία

Η EPIDOSIS προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες φορολογικού σχεδιασμού που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Με εμπειρία άνω των 30 ετών, οι υπηρεσίες

Accounting

Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων με το Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Το Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ προσφέρει σημαντική χρηματοδοτική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής τους λειτουργίας και της ανταγωνιστικότητάς τους. Με προϋπολογισμό